N-VA Plus Heuvelland naar de kiezer met “Elk dorp telt”

De ploeg van N-VA Plus Heuvelland : rechtstaand vlnr. Caroline Ryde, José Goudeseune, Erika Rouseu, Miguel Thevelein, Inge Lefere, Kristof Vandenbussche, Bart Willemyns, Patrick Tamsin, Ivo Fonteyne, Etienne Cloet, Greta Cuvelier, Ward Dierickx (kandidaat Provincieraad) en Jef Huyghe. Gehurkt : Stefaan Herbout. Ontbreken op de foto : Ann Van Steertegem, Charlotte Koukuyt, Evy Vankeirsbilck, Jeroen Fiey, Annie Vaneechoutte en Marijke Leroy. © repro Eric Flamand
Jos Remaut

NV-A Plus heeft haar lijst rond voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met de slogan ‘Elk dorp telt’ en met de toevoeging van twee verruimingskandidaten dingt de partij naar de gunst van de kiezer. Een van die verruimers is Jef Huyghe uit Westouter: de vorige algemeen directeur van de gemeente Heuvelland, die na een conflictrelatie met burgemeester Wieland De Meyer werd ontslagen.

Dat nieuws lekte een paar dagen geleden al uit en leidde alweer tot een polemiek op de sociale media. “Wij zullen daar niet verder op ingaan”, zegt lijsttrekker Ivo Fonteyne, “want het is niet onze bedoeling om ruzie te stoken. We hebben Jef op de lijst geplaatst omdat we ervan overtuigd zijn dat hij een meerwaarde kan betekenen in de ploeg en naar de kiezer toe. Dat de burgemeester dit niet graag heeft en dat we hiermee mogelijks onze kansen verkleinen om tot een coalitie te komen met Gemeentebelangen, nemen we er dan maar bij.”

“Alleenheerschappij breken”

De absolute meerderheid van Gemeentebelangen breken is trouwens het voornaamste doel van N-VA Plus. “Voor ons zit er zeker zetelwinst in”, meent Ivo, “en ik denk dat CD&V, de andere oppositiepartij, er ook beter voor staat dan zes jaar geleden. Dat ook het Vlaams Belang nu zal opkomen, betekent voor ons een extra uitdaging. Maar ik denk niet dat ze met een volledige lijst zullen komen.”

De lijst van N-VA-Plus is wel volledig. Ze wordt aangevoerd door huidig fractieleider Ivo Fonteyne, zijn collega-gemeenteraadslid Caroline Ryde staat tweede. De lijst wordt geduwd door Etienne Cloet, die tijdens de vorige bestuursperiode (2013-2018) schepen van economie en toerisme was. Naast Jef Huyghe op de voorlaatste plaats is ook Patrick Tamsin een verruimer. Hij staat achtste op de lijst, die binnenkort officieel wordt voorgesteld.