N-VA Menen laat inwoners mee beslissen over hun partijpunten: “We staan open voor alle suggesties”

Van lijstvormingen is er bij N-VA Menen nog geen sprake, van een luisterend oor des te meer. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

‘Dit is geen politieke campagne!’ Met deze opmerkelijke zin mengt N-VA Menen zich nu ook openlijk in de verkiezingsstrijd. Van lijstvormingen is nog geen sprake, van een luisterend oor des te meer. “We staan open voor alle suggesties, ook diegene die niet meteen in lijn liggen met de visie van onze partij.”

Affiches, krasse slogans en politici die niet meer uit het straatbeeld weg zijn te slaan. De verkiezingskoorts slaat toe op zowel lokaal als regionaal vlak, waardoor heel wat mensen het bos door de bomen niet meer zien. Met een merkwaardig concept mengt N-VA Menen zich ook in de strijd, al is er van strijdvaardige partijpunten nog geen sprake. “We hebben ondertussen al twee legislaturen lang kunnen bewijzen dat we met N-VA een betrouwbare partner zijn, met een duidelijke toekomstvisie.”

Nieuwe website

Lokaal voorzitter Arne Beyens was blij de gloednieuwe website voor te kunnen stellen. “Maar die resultaten willen niet zeggen dat we doof en blind moeten zijn voor de bekommernissen van de Menenaars. Via de website en gele briefkaarten, die op verschillende plaatsen gratis te verkrijgen zijn, kan iedereen zijn of haar visie delen. Wie vragen, bemerkingen of opmerkingen heeft over het wel en wee van Groot-Menen, kan die daar stellen. Of ze overeenstemmen met onze partijpunten of niet, dat is dan nog niet aan de orde. We zullen alles met evenveel aandacht gaan bestuderen. Tijdens de zomermaanden zullen we alles dan samenleggen en de definitieve puzzel voor ons programma voor Menen naar buiten brengen.”

Nog geen definitieve lijst

Met de komst van de nieuwe website maakt N-VA Menen ook duidelijk dat een definitieve lijst nog niet in zicht is. Toch is er één naam die wel al een duidelijke rol zal spelen. “Het voltallige bestuur heeft zich achter Griet Vanryckegem geschaard, die de lijst in Menen zal trekken. Voor ons is het duidelijk dat ze een geknipte kandidaat is om als nieuwe burgemeester het roer van het schip Menen in handen te nemen.”

Tijdens de voorstelling verscheen ook, voor het eerst, een nieuw en bekend figuur in de rangen van de N-VA. Jeremy Vandoorne, tot in januari trouwe bondgenoot van huidig burgemeester Eddy Lust, zal vanaf heden hier een rol van betekenis gaan spelen. Over zijn plaats op de kieslijst, werd nog geen woord gerept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier