Zo stemden Tielt en Meulebeke: dan toch een Meulebeekse burgemeester? Dirk Verwilst haalt overwinning binnen

Dirk Verwilst haalt – tegen de verwachtingen in – de overwinning binnen in Tielt. © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Ook de inwoners van Tielt en Meulebeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Tielt en Meulebeke.

De hele dag lang hopten burgemeesters Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) en Dirk Verwilst (Team Burgemeester) over elkaar. Uiteindelijk was het toch de Meulebeekse burgervader die de meeste stemmen kon binnenhalen en nu aan zet is om een coalitie te vormen. Team Burgemeester kon 31,7 procent van de kiezers overtuigen en haalde zo 11 zetels binnen. Dat is er slechts eentje meer dan de CD&V-lijst van Vannieuwenhuyze, maar wel voldoende om nu het initiatiefrecht in de wacht te slepen. “De strijd was inderdaad niet voor hartlijders”, reageert Verwilst. “Maar goed, we hebben de stormen, om niet te zeggen de orkanen, uiteindelijk doorstaan en we zijn de grootste geworden. En daar zijn we vanzelfsprekend trots op.”

Maar van een echte hoera-stemming is er in het kamp van Verwilst voorlopig geen sprake, want er moet straks een coalitie gevormd worden. En daar heeft Verwilst minstens twee partners voor nodig. Louter Vooruit volstaat niet, tenzij Vlaams Belang ook aan boord getrokken zou worden. Maar de kans dat Vlaams Belang en Vooruit samen in één meerderheid stappen is onbestaande. Dus dan moet Team Burgemeester richting Iedereen Telt kijken. Maar Pascale Baert en Dirk Verwilst zijn als water en vuur. “Het zal inderdaad niet evident zijn om een coalitie te vormen”, geeft Verwilst toe. “Maar we gaan het stap voor stap bekijken en niet vooruit lopen op de zaken.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad