Zo stemde Zuienkerke: LB haalt alle zetels binnen, wordt Annelies Dewulf eerste vrouwelijke burgemeester? “Ik ga geen overhaaste beslissing nemen”

Het gemeentehuis van Zuienkerke. © WK
Redactie KW

Ook de inwoners van Zuienkerke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Zuienkerke.

In Zuienkerke behaalt LB met 86,5 procent van de stemmen alle elf zetels in de gemeenteraad binnen. Vlaams Belang, de andere partij die in het polderdorp opkwam, strandt op 13,5 procent, onvoldoende voor een zitje in de gemeenteraad.

Lijsttrekker geen burgemeester?

Opvallend is dat de nummer twee op de LB-lijst, Annelies Dewulf, zeven stemmen meer behaalt dan lijsttrekker Noël Delaere. Volgens de nieuwe wetgeving wordt Dewulf dus de nieuwe burgemeester.

“De kiezer heeft beslist en dus vind ik ook dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Maar ik ga geen overhaaste beslissing nemen. Eerst wat laten bezinken en met de hele ploeg genieten van het mooie resultaat”, zegt Dewulf.

Reactie lijsttrekker

“Annelies is nu aan zet en ze heeft alvast ook mijn zegen. Beslist ze morgen om effectief de burgemeesterssjerp op te nemen, dan neem ik met plezier opnieuw het schepenambt op”, reageert lijsttrekker Noël Delaere.

Of het toch ook niet een klein beetje pijn doet, met amper zeven stemmen verschil? “Het voelt inderdaad wel wat dubbel na zo’n nek-aan-nekrace, maar Annelies haalde bij de vorige verkiezingen ook al meer stemmen dan ik. Vandaag overheerst toch een positief gevoel: we hebben met de hele ploeg een fantastisch resultaat neergezet. Daar gaan we straks nog samen eentje op drinken.”

Kurt Ravyts strandde met Vlaams Belang op 13,5 procent, niet genoeg dus voor een zetel. (WK)

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad