Zo stemde Wielsbeke: Samen+ wint met 43% van de stemmen

Samen+ wint de verkiezingen in Wielsbeke. © foto Frank
Redactie KW

Ook de inwoners van Wielsbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wielsbeke.

In Wielsbeke heeft Samen+ de verkiezingen gewonnen. Het haalde 43% van de stemmen, goed voor elf zetels, waardoor Rik Buyse met 1.275 voorkeurstemmen aan zet komt voor het burgemeesterschap.

“We hadden een goede campagne achter de rug dankzij een heel sterk team, waardoor ik rustig naar de verkiezingen toegeleefd heb”, aldus Rik Buyse, die in het verleden al schepen is geweest in Wielsbeke. “Deze morgen ben ik gaan stemmen in Ooigem en heb ik nog gepraat met mensen, waarna ik ’s middags rustig iets ben gaan eten met de familie. Daarna ging ik naar de hondenzwemming, waar ik uiteindelijk vernam dat we de grootste partij waren. Het was wel nog even spannend voor de absolute meerderheid, maar ik wil sowieso nog met de andere partijen praten met het oog op een coalitie. Ook met Vlaams Belang, ik sluit niemand uit.”

Niet verbitterd

Lijst Burgemeester haalt 27,8% van de stemmen, goed voor zes zetels. “Ik berust in het resultaat, maar we trekken ons op aan het feit dat we niet afgestraft zijn door de burgers. We beseften dat het moeilijk ging worden toen enkele partijleden vertrokken om met Team8710 te beginnen, want het nieuwe systeem bevoordeelt de grote partijen. Ik wist dus al dat het moeilijk ging worden om opnieuw burgemeester te worden. Ik had er al wat afscheid van genomen. Maar ik ben zeker niet verbitterd en wil mijn mandaat opnemen om de rest met mijn ervaring bij te staan. Een eventuele coalitie? De bal ligt in het kamp van Samen+.”

Team8710 strandt op 15,8%, ofwel drie zetels. Vlaams Belang stijgt een half procent naar 9,7% en haalt dus de laatste zetel. VVV Wielsbeke behaalt 3,6%.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad