Zo stemde Wevelgem: Jan Seynaeve volgt zichzelf op als burgemeester

In Wevelgem behoudt cd&v 8560 haar absolute meerderheid. © Kristof Desmet
Redactie KW

Ook de inwoners van Wevelgem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wevelgem.

In Wevelgem behoudt cd&v 8560 haar absolute meerderheid. De partij van burgemeester Jan Seynhaeve wint zelfs één zetel en komt uit op 18 van de 31. “Tijdens onze huisbezoeken voelden we dat de mensen tevreden zijn over ons beleid”, aldus Jan. “We kregen van de kiezer het mandaat om ons beleid verder te zetten. We dachten wel onze 17 zetels te behouden en het is er zelfs één meer geworden.”

Schepencollege

N-VA blijft op zes zetels. De partij van lijsttrekker Filip Daem had wel meer verwacht. Meer dan Groen is de grote verliezer. Het valt terug van vier naar maar twee zetels meer. Vooruit blijft hangen op twee zetels en hoopte op één meer. Vlaams Belang is groter dan Vooruit en Meer dan Groen. Het gaat van twee naar drie zetels. “In juni was Vlaams Belang hier de grootste, maar is het duidelijk dat een deel van hun kiezers nu niet meer kwam opdagen omdat het niet meer verplicht was”, reageert Seynhaeve.

Voor 8560 en de éénmanslijst van Carine Quidousse halen geen zetel.

Op basis van het aantal voorkeurstemmen lijkt er in het schepencollege niet veel te veranderen. “We gaan het rustig evalueren, donderdag komen we samen met het partijbestuur. We hebben als absolute meerderheid alvast het voordeel dat we maandag geen coalitiegesprekken moeten opstarten (lacht)”, besluit de burgemeester.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad