Zo stemde Poperinge: absolute meerderheid voor CD&V

Het stadhuis van Poperinge. © GF
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Ook de inwoners van Poperinge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Poperinge.

Christof Dejaegher mag zich opmaken voor een nieuwe termijn als burgemeester van Poperinge. Zijn CD&V haalt 14 van de 25 zetels, goed voor een absolute meerderheid. Samen Vooruit haalt 6 zetels, Bewust haalt 4 zetels en Vlaams Belang haalt 1 zetel.

De huidige burgemeester weet nog niet of hij met zijn partij alleen zal besturen. “Met 14 op de 25 behaalde zetels, blijft dit toch een krappe meerderheid. Er kan altijd iets gebeuren. We zullen zondagavond nog overleggen met onze partij of we, zoals de twee vorige keren, Samen-Vooruit mee in een coalitie zullen nemen. Alleen besturen blijft riskant. Het is wel al van 1976 geleden dat we nog de absolute meerderheid behaalden in Poperinge”, klinkt het.

Lijsttrekker en huidig schepen voor Samen-Vooruit Bryan Vanderhaeghe (1.588 stemmen), reageert tevreden. “Dat kan moeilijk anders, met een winst van drie zetels – een verdubbeling dus. Het is het bewijs dat we goed bestuurd hebben met onze partner CD&V. Hopelijk nemen ze ons weer mee in de coalitie.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad