Zo stemde Mesen: MLM haalt 86,3 % en pikt alle negen de zetels in

Het stadhuis van Mesen. © EF
Jos Remaut

De MLM van burgemeester Sandy Evrard boekt een nooit eerder geziene overwinning : ze stijgt met 17,9 % tot maar liefst 86,3 % van de stemmen. Wat meteen goed is voor alle negen de zetels in de gemeenteraad.

Dat MLM deze verkiezingen weer zou winnen, was algemeen verwacht. Maar dat het zo’n klinkende overwinning zou worden, is zelfs voor burgemeester Evrard zelf een grote verrassing. Een winst van 17,9 %, dat betekent meteen ook evenveel verlies voor oppositiepartij RESPECT!, die nog amper 13,7 % overhoudt en uit de gemeenteraad zou verdwijnen.

Stemmenkampioen is uiteraard burgemeester Sandy Evrard himself met 419 stemmen. Schepen Melanie Verdru eindigt tweede met 242 stemmen, en verder komen dan Déborah Giampietro (155), schepen Maite Hellem (148), Patrick Sengier (133), Michaël Wyllemet (76), Steven Declercq (69) en Sophie Pyck (60) bij MLM, en Evelyne Wybo (54), lijsttrekker Kristof Veramme (49), Sylvie Nutten (47) en Angelo Depoorter (44) bij RESPECT!

Aangezien Mesen maar één telbureau heeft, is deze uitslag, alhoewel nog niet volledig officieel, definitief. De opkomst in Mesen is hoog te noemen : 81,7 %. Mesen heeft overigens traditioneel een hoge opkomst : in 2018 waren slechts 2 van de 718 ingeschreven kiezers niet opgedaagd.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad