Zo stemde Ledegem: Lijst Burgemeester behaalt opnieuw absolute meerderheid

Bij Lijst Burgemeester werd de overwinning alvast goed gevierd. © Jan Stragier
Redactie KW

Ook de inwoners van Ledegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ledegem.

In Ledegem zijn alle stemmen geteld. Lijst Burgemeester behaalt een overtuigende meerderheid met 81,7%. De lijst van burgemeester Bart Dochy behaalt hiermee 18 zetels. Vooruit kan nog 18,3% van de stemmen voor zich winnen, goed voor 3 zetels. Groen, dat nog één zetel had, komt deze verkiezingen niet op.

Topscore

“Met 81,7 procent behalen we wellicht een topscore in Vlaanderen en we mogen daar tevreden mee zijn”, reageert burgemeester Bart Dochy van Lijst Burgemeester. “Voor de derde keer op rij behaal ik persoonlijk 55 procent van het aantal stemmen voor onze partij.”

“Dat men niet meer verplicht was om te gaan en anderzijds het afhaken van Groen was hier de grote onbekende. 68 procent van de kiesgerechtigden kwam niet af. Dat werkt in alle richtingen. Misschien zijn er mensen die oordeelden ‘er is toch niks te doen aan die grote meerderheid’ ofwel ‘er zal toch niks veranderen’. Finaal behouden we ons aantal zetels en wint Vooruit één zetel. Ik denk dat de stemmen van de vorige keer voor Groen onder beide lijsten zijn verdeeld.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad