Zo stemde Koekelare: Vooruit van burgemeester Patrick Lansens verliest zetel, maar blijft grootste

Het gemeentehuis van Koekelare. © Coghe
Redactie KW

Ook de inwoners van Koekelare trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Koekelare.

Nu alle stemmen geteld zijn, ziet het ernaar uit dat Patrick Lansens burgemeester kan blijven. Op voorwaarde dat hij een coalitiepartner vindt, uiteraard. Zijn Vooruit haalt 41,3 procent, 2 procentpunt meer dan zes jaar geleden. Zijn partij blijft de grootste, maar verliest wel een zetel. Met 9 van de 19 zetels komt Vooruit één zitje tekort voor een absolute meerderheid. “Deze score is de bevestiging dat we goed bezig zijn en dat de burgers vertrouwen hebben in ons en in mij. Ik ben tenslotte al 30 jaar burgemeester”, reageert Lansens.

Team8680, de samenwerking tussen CD&V en Open Liberaal, haalt 31,6 procent, goed voor zes zetels. Opvallend: Sam Dewulf, vierde op de lijst, haalt daar de meeste voorkeurstemmen en doet dus beter dan lijstduwer Eric Huyghe en lijsttrekker Tom Pollentier.

Voor Koekelare, de partij van schepen Jan Lievens, haalt 19,1 procent van de stemmen. Goed voor 3 zetels.

Tot slot verovert ook Vlaams Belang één zetel. Die gaat naar lijsttrekker Guido Wauters.

Onze hoofdredacteur Bart Casteleyn en politiek journalist Paul Cobbaert fileren de situatie:


Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad