Zo stemde Dentergem: Eendracht blijft aan de macht in Dentergem

Het gemeentehuis van Dentergem. © GF
Redactie KW

Ook de inwoners van Dentergem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Dentergem.

Burgemeester Koenraad Degroote mag aan een zevende ambtstermijn beginnen. Zijn partij Eendracht heeft opnieuw de absolute meerderheid weten te behalen, al verliest het wel twee zetels.

“De cijfers schelen niet veel bij de huidige toestand vandaag”, reageert de burgemeester. “Het scheelt een paar procent, maar we zijn uiteraard tevreden met deze uitslag. Of ik het verwacht had? Ik vond het dit keer toch een zeer harde campagne, dus helemaal gerust was ik er toch niet op. Ik ben blij dat we bevestigd zijn in ons bestuur en dank mijn team voor hun mooie werk van de voorbije jaren.”

Als kers op de taart mag Degroote zich straks de langst zetelende burgemeester van West-Vlaanderen noemen. Hij start aan zijn 36ste jaar met de sjerp. “In heel Vlaanderen ben ik ook de langst zittende burgemeester, samen met die van Kluisbergen. Dat is fijn in de marge, maar meer ook niet. Er ligt nog werk op de plank in Dentergem.”

Aniek Van de Velde van oppositiepartij Focus8720 ziet haar partij met twee zetels stijgen. “Een mooie beloning voor onze inzet, maar we hadden natuurlijk op meer gehoopt”, vertelt ze. “We eindigen op 46,5 procent en zijn er dus wat op vooruit gegaan. Vooral in Oeselgem scoorden we sterk, maar in Dentergem en Wakken was Eendracht dan weer de grootste.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad