Zo stemde Beernem: CD&V opnieuw de grootste, ook N-VA scoort opnieuw goed

Het gemeentehuis van Beernem. © AVH
Redactie KW

Ook de inwoners van Beernem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Beernem.

In Beernem boekt de CD&V van Jos Sypré de overwinning met 12 zetels, even veel als zes jaar geleden. N-VA heeft 9 zetels, Vooruit Beernem 3 en GROEN Beernem 1.

“Alles is geteld : we blijven de grootste met 12 zetels. Daar zijn we zeer tevreden mee. Vanavond vieren we in Kleine Beer met familie en achterban. Het was een lange campagne en onze kinderen en partners hebben ons gemist”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “Ik zal morgen de eerste contacten leggen, de regels dat opleggen. Wij hebben keuzevrijheid en zullen dus gesprekken starten.”

“Opvallend is dat éénderde van de kiezers niet kwam stemmen in Beernem en dat roept vragen op. Hopelijk maakt men hier een goede evaluatie van”, besluit Sypré.

“Met N-VA Beernem zetten we opnieuw een sterk resultaat neer”, zegt lijsttrekker Gijs Degrande: “We stijgen voor de derde verkiezing op rij met 2,2% naar 34,6% en verstevigen zo onze vertegenwoordiging in de gemeenteraad met 9 zetels. Eén op drie Beernemnaars kiest dus voor de N-VA en wil een verantwoordelijk bestuur. De Beernemse kiezer geeft ons met deze uitslag duidelijk een stevig mandaat voor de komende bestuursperiode. Daar zijn we natuurlijk bijzonder dankbaar voor.”

Lijsttrekker en Vlaams volksvertegenwoordiger Gijs Degrande noteerde voor de tweede verkiezing op rij het hoogst aantal naamstemmen (2.128), net voor burgemeester Sypré (2.109). “Toch een belangrijk signaal. Maar het initiatief voor een coalitievorming ligt evenwel niet bij onze partij. We kijken dan ook uit naar een uitnodiging om mogelijke gesprekken over de toekomst van onze gemeente te bespreken.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad