Zo stemde Ardooie: Groep 82 behoudt absolute meerderheid

Het gemeentehuis van Ardooie. © JM
Redactie KW

Ook de inwoners van Ardooie trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ardooie.

Groep 82 behoudt de absolute meerderheid in Ardooie en Véronique Buyck is de absolute kampioen der voorkeurstemmen. Samenplus houdt maar één zetel over, Stroom wint er drie.

Véronique Buyck is de waardige opvolger van wijlen burgemeester Karlos Callens qua voorkeurstemmen. Ze kreeg er maar liefst 2.436 achter haar naam en dat is meer dan wijlen Karlos Callens destijds. De hele partij deed het trouwens goed met 65,5% van de stemmen. Véronique was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Constructief oppositie voeren

Kimara Goethals van Samenplus moet het zes jaar doen met één zetel. “Ik ben uiteraard erg ontgoocheld, maar dat zal me niet beletten om verder te doen. De nieuwe beweging Stroom haalde drie zetels. Ik ben daar uiteraard niet helemaal tevreden mee, maar we zullen wel constructief oppositie voeren.”

Vincent Vanhecke van Vlaams Belang had gehoopt twee zetels te behalen. “Het werd uiteindelijk één zetel”, zegt hij. “We zijn als partij wel voor het eerst vertegenwoordigd in de gemeenteraad.”

In Ardooie was er 67 procent opkomst.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad