Zo stemde Alveringem: Gerard Liefooghe behoudt sjerp: “Ik ben blij dat ik nog zes jaar voor Alveringem kan werken”

Gerard Liefooghe wachtte in het gemeentehuis op de officiële uitslagen en kreeg spoedig het ene na de andere telefoontje met gelukwensen. © AB
Redactie KW

Ook de inwoners van Alveringem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Alveringem.

In Alveringem behaalt Gemeentebelangen CD&V van burgemeester Gerard Liefooghe 62,3 procent van de stemmen. Uitdager STEM.vernieuwing klokt af op 37,7 procent. Dat vertaalt zich in elf zetels voor Gemeentebelangen CD&V en zes voor STEM.vernieuwing. Met 992 voorkeurstemmen is Gerard Liefooghe (66) de stemmenkampioen. Hij blijft dus burgemeester.

Moeheid

Dat de lijst STEM.vernieuwing moeilijk de huidige meerderheid zou breken, hadden wij al voorspeld. De vraag was eerder of er na 24 jaar – zes jaar als schepen en achttien jaar als burgemeester – er onder de burger al Gerard-Liefooghe-moeheid zou optreden.

We hoorden bovendien gaandeweg de campagne ook dat medekandidaat Dries Decorte burgemeesterambities had! Niets van dat alles dus!

De lijst Gemeentebelangen-CD&V van Liefooghe haalt elf zetels binnen, één meer zelfs nog dan in 2018. De top 5 van zijn lijst bestaat – zoals verwacht – uit Gerard Liefooghe (992), Sylvie Thieren (830), Jacques Blanckaert (798), Dries Decorte (743) en Karolien Avonture (713). Dat wordt normaal gezien het schepencollege.

Dossierkennis

“Ik heb nooit getwijfeld dat onze lijst de meerderheid zou halen”, reageert Gerard Liefooghe. “Wel weet je van te voren niet wie de meeste bolletjes zal hebben. Want zelfs als je hard werkt, kan je nog overtroefd worden door mensen die één maand campagne voeren en misschien ook ambitie hebben om burgemeester te worden.”

“Dat mensen mij nog altijd naar waarde schatten, voor mijn dossierkennis, doorzetting, eerlijkheid en jovialiteit, doet me plezier. Ik ben blij dat ik nog zes jaar voor Alveringem kan werken en dat ik mijn team kan klaarstomen om mij op te volgen.”

STEM.vernieuwing

De lijst STEM.vernieuwing haalt zes zetels: Marc Wacknier (586), Leen Warreyn 569), Bart Niville, (489), Jean-Pierre Mouton (472), Jean-Pierre Huyghe (396) en Petra Demaecker (367).

Net na de bekendmaking van de uitslag kreeg Gerard Liefooghe al een telefoontje van Leen Warreyn en Jean-pierre Mouton met felicitaties. (Anne Bovyn)

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad