Zo stemde Moorslede: STERK stijgt naar bijna 41 %, Visie grote verliezer

STERK viert de overwinning in Moorslede. © foto JS
Redactie KW

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Moorslede.

In Moorslede komt er sowieso een nieuwe burgemeester en dat wordt zo goed als zeker huidig eerste schepen Sherley Beernaert. Haar partij STERK is de grote winnaar en maakt van zes naar maar liefst tien zetels een heel grote sprong.

Bij N-VAPlus lagen de ambities heel hoog, maar met slechts vier zetels draaide het anders uit dan verwacht. Idem voor de huidige meerderheidspartij Visie dat verliest en uitkomt op ook vier zetels.

PRO verliest één zetel en komt uit op twee. Wat ook een ontgoocheling is. Vlaams Belang nam voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en maakt met één zetel vanaf begin december deel uit van de gemeenteraad.

Natte droom

“We zijn nog aan het bekomen”, reageert Sherley Beernaert. “Het is buiten alle verwachtingen. We hoopten ons aantal zetels minstens te behouden en er misschien twee te winnen. Ons aantal zetels verdubbelen is uiteindelijk een natte droom.”

De sprong voorwaarts van STERK in die mate is alvast heel opvallend. “Trouw blijven aan onszelf, eerlijk en bescheiden, is één van de redenen van ons en mijn persoonlijk resultaat”, zegt de lijsttrekker. “Ik beschouw het vanwege de kiezer als een waardering van wat ons team de afgelopen zes jaar heeft gedaan. Een aanwezigheid van zes jaar lang en met STERK als één team naar buiten komen.”

STERK mag dus het initiatief nemen om de coalitie te vormen en heeft hiervoor keuze te over. “We gaan eerst even bekomen van dit resultaat en gaan de andere partijen morgen contacteren”, zegt Beernaert. “Dat weten ze ondertussen.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad