Zo stemde Lendelede: CD&V Lendelede 2030 verrast en blijft de grootste in Lendelede

© Frank
Redactie KW

Ook de inwoners van Lendelede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Lendelede.

CD&V Lendelede 2030 blijft met elf zetels de grootste partij in Lendelede. “We zijn ongelooflijk trots met deze uitslag en dat hebben we te danken aan ons sterk team”, zegt lijsttrekker en huidig burgemeester Carine Dewaele. “Door het grote aantal partijen was er kans dat de stemmen meer verdeeld zouden worden en de meerderheid wel iets zou moeten inboeten. Maar dat is niet gebeurd. We kunnen verder besturen.”

Bij N-VA + Trots heerst er alleen ontgoocheling. Ze behalen zeven zetels en dat is na het binnenhalen van schepen Bernard Fonteyne en Francis Bonte te weinig. “De hele partij is erg ontgoocheld, we hadden wel meer verwacht”, zegt Marnick Vandenbroucke.

Vlaams Belang, 8860 en Joow! halen geen enkele zetel. “Toch blijven we verder de partij in Lendelede uitbouwen”, zegt Sofie Cleve. “De affaire Jo Vansteenkiste van 8860 zal daar wel mee te maken hebben.”

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad