Zeven nieuwkomers op de lijst van Vooruit Wervik: “Onze negen zetels behouden zou al mooi zijn”

De op twee na volledige lijst van Vooruit Wervik. Wegens vakantie ontbreken Cindy Vienne en Veronique Verack. © Kristof Desmet
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe vond de voorstelling van de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober plaats. Er zijn zeven nieuwkomers. Alle mandatarissen staan opnieuw op de lijst. De partij van burgemeester en lijsttrekker Youro Casier telt negen zetels en wil die in eerste instantie behouden.

14 kandidaten wonen in Wervik, 7 in Geluwe en 4 in Kruiseke. De gemiddelde leeftijd bedraagt 45 jaar. De jongste kandidaat is Arron Casier (19), de oudste kandidaat gewezen gemeenteraadslid Etienne Pillaert (72). “We hebben een sterke en evenwichtige lijst”, oordeelt de burgemeester.

Samen Vooruit voor een warme stad

De socialisten trekken naar de kiezer met de slogan ‘Samen Vooruit voor een warme stad’. “We beseffen wel dat deze verkiezingen zullen gaan om een aantal ‘populaire topics’ (bijvoorbeeld veiligheid, red) maar voor ons is het belangrijk om een totaal verhaal te brengen”, zegt Youro.

“Een verhaal waarin we iedereen meenemen en niemand achterlaten. Een progressief en positief verhaal waar we niemand willen uitsluiten en iedere inwoner voldoende kansen willen geven op een maximale ontplooiing. Dan pas kunnen wij als samenleving en maatschappij Vooruit gaan.”

“Als Vooruit kunnen we niet genoeg de nadruk leggen op het feit dat wij campagne willen voeren voor iets en niet tegen iets of iemand. Onze bezorgdheid en bekommernis gaat uit naar onze stad en zijn inwoners. Het is dan ook van groot belang dat er samenwerking kan zijn om onze doelstellingen te bereiken.”

Bijna 1600 leden

Het programma werd opgemaakt in overleg met alle kandidaten en bestaat uit 20 domeinen. “Per domein hebben we een aantal acties voorgesteld”, zegt de lijsttrekker. Vooruit maakte eerder al bekend dat men de huidige coalitie met CD&V wil voortzetten. Daarvoor zal er vooreerst een werkbare meerderheid moeten zijn.

“Blijven op negen zetels zou al mooi zijn”, aldus de burgemeester. “Om de mensen te motiveren te gaan stemmen nu het niet meer verplicht is, rekenen we op onze bijna 1.600 leden. Op een afdeling in Antwerpen na zijn we de grootste.”

Emma Vilain neemt ook deel aan de provincieraadsverkiezingen en staat zesde.

De 25 kandidaten bij Vooruit: 1. Youro Casier, 2. Lien Deblaere, 3. Geert Bossuyt, 4. Karlien Hoornaert, 5. Philippe Deleu, 6. Aileen Feys, 7. Jens Ugille, 8. Kim Verschelde, 9. Hannes Decorte, 10. Emma Vilain, 11. Emmerson Dury, 12. Yara Bogaert, 13. Aubin Handsaeme, 14. Céline Parmentier, 15. Gaëtan De korte, 16. Isabelle Rondel, 17. Arron Casier, 18. Fabienne Meseure, 19. Johan Deneut, 20. Cindy Vienne, 21. Etienne Pillaert, 22. Kathy Gevaert, 23. Ivan Bille, 24. Veronique Verack, 25. Dominique Marecaux