WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst

WIT stelt haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Het voorbije weekend maakte coalitiepartij WIT de namen en volgorde bekend van de kandidaten die op zondag 13 oktober zullen meedingen naar de stem van de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van WIT wordt fractievoorzitter Dieter Debacker, de drie huidige schepenen duwen de lijst.

WIT werd in 1994 geboren als onafhankelijke partij, deels uit onvrede met de toenmalige politieke gang van zaken in de gemeente. De partij wilde toen streven naar een open en transparante politiek, waarbij integriteit hoog in het vaandel staat – en dat willen ze nog steeds. Van meet af aan kon WIT rekenen op heel wat stemmen. De partij haalde zelfs meteen vier zetels binnen, maar dat was destijds niet genoeg om een echte rol van betekenis te kunnen spelen. Toch bleven de verkozenen steeds constructief oppositie voeren en hardnekkig volgens sommigen telkens weer een aantal punten aanbrengen die zij belangrijk vonden voor het algemeen belang van de inwoners van Ichtegem.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 keerde het tij echter voor de oppositiepartij. WIT kon met zes zetels en als tweede grootste partij toen niet meer weggecijferd worden, stapte in een coalitie met CD&V en kon eindelijk mee een stempel drukken op het beleid in Ichtegem. In 2018 werd nog een extra zetel behaald, en was de partij sterk genoeg om voor de helft van de legislatuur de burgemeesterssjerp voor Jan Bekaert te claimen.

Tijdens die voorbije legislatuur hebben de schepenen en raadsleden in de gemeenteraad en de leden van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst sterk werk geleverd. Een aantal belangrijke dossiers werden gerealiseerd of zijn nog in uitvoering. Maar het werk is niet af. In de volgende legislatuur wil WIT naar eigen zeggen blijven investeren in het algemeen belang van alle inwoners.

Verjonging

WIT trekt voor deze verkiezingen duidelijk de kaart van de verjonging. Op de lijst staan veel jongere of nieuwe kandidaten, met maar liefst elf nieuwe namen in vergelijking met de lijst van 2018. De lijst telt twaalf vrouwen en elf mannen. Lijsttrekker wordt huidig fractieleider en voormalig voorzitter van de gemeenteraad Dieter Debacker, de meest ervaren mandatarissen zullen als ‘duwers’ op de lijst staan om de nieuwe verkozenen te ondersteunen.

Contact en meer info: www.witteke.be.