Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De kandidaten van N-VA in het kiesdistrict Ieper-Oostende--Diksmuide. © N-VA
Redactie KW

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder uit een mix van ervaren sterkhouders met jong talent uit alle hoeken van de uitgestrekte kieskring.

De lijst van N-VA in het kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide wordt dus getrokken door Wim Aernoudt. De ingenieur van opleiding zetelt al twaalf jaar in de provincieraad en in de gemeenteraad van Gistel. Sinds 2019 is hij als schepen bevoegd voor onder meer Wonen, Ruimtelijke Ordening, Onroerende Erfgoed, Dierenwelzijn en Milieu.

Kandidaten uit alle hoeken van de kieskring

Met Veerle Vanslembrouck, Anouchka Steen, Sarah Michem, Peter Hillewaere en Ward Dierickx telt de N-VA-lijst verschillende ervaren kandidaten. Zo zijn Vanslembouck (51) en Steen (48) beiden fractieleider in de gemeenteraden van respectievelijk Kortemark en Bredene. Sarah Michem (32) woont in Oostende en neemt voor de tweede opeenvolgende deel keer aan de provincieraadsverkiezingen. Peter Hillewaere (65) is dan weer gemeenteraads- en politieraadslid voor N-VA Koksijde-Oostduinkerke. Ward Dierickx (75) tenslotte is voormalig schepen en OCMW-voorzitter in Heuvelland.

Kansen aan jong talent

Met Anouk Speleers, Jari Denorme en Staf Sys geeft N-VA bewust ook heel wat kansen aan jong talent. Anouk Speleers (23) komt uit Zonnebeke, is bachelor in de biotechnologie en studeert momenteel master in de communicatiewetenschappen aan de UGent. Jari Denorme (29) komt uit Wervik waar hij intussen vier jaar in de gemeenteraad zetelt. Staf Sys is met zijn 19 lentes de jongste kandidaat voor N-VA. De voetballer bij fusieploeg Diksmuide-Oostende studeert Bestuurskunde en public Management in Gent en is woonachtig in Veurne.

Eva Ryde en Luc Coupillie duwen lijst

Opvallend zijn ook de twee lijstduwers. Zo nemen zowel Luc Coupillie (68) uit Diksmuide als kersvers Vlaams parlementslid en Eva Ryde uit Ieper (39) deel aan de provincieraadsverkiezingen. “Luc en Eva zijn twee gevestigde waarden van N-VA in West-Vlaanderen en hebben een pak politieke ervaring. Bovendien haalde Eva op 9 juni 2024 een zeer sterke persoonlijke score in onze regio en werd ze verkozen tot Vlaams volksvertegenwoordiger. We zijn blij dat Eva en Luc onze lijst willen duwen”, besluit lijsttrekker Aernoudt.

Dit zijn de N-VA-kandidaten in het kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide:

Wim AernoudtAnouk SpeleersPeter HillewaereVeerle VanslembrouckJari DenormeStaf SysWard DierickxAnuschka SteenSarah MichemEva RydeLuc Coupillie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier