Vorige burgemeester van Meulebeke niet opgezet met uitspraken huidige burgervader: “Ik heb me met niets gemoeid”

Daniël Vanpoucke. © DD
Redactie KW

Daniël Vanpoucke, de gewezen burgemeester van Meulebeke die eerder deze week tekst en uitleg gaf bij zijn flyercampagne om voor de CD&V -Lijst voor de burger van Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze te stemmen, is niet opgezet met de reactie van huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst in dat artikel. “Ik voel me genoodzaakt te reageren op een aantal onwaarheden”, klinkt het.

“Hoewel ik in mijn folder niemand aanval en met respect voor ieders mening de aanbeveling doe, reageerde Dirk Verwilst buitenmatig scherp (De lijsttrekker van Team Burgemeester insinueerde dat Vanpoucke hem al sinds het begin stokken in de wielen probeert te steken en benadrukte dat hij daar al langer het slachtoffer van is, red.). Ik noem dit zonder meer een lastercampagne en overweeg om tegen de valse beschuldigingen officieel klacht in te dienen”, aldus Vanpoucke. “Ik stel me dan ook de vraag of de huidige burgemeester met zijn aanval probeert te verdoezelen wat de vernietigende audits van de Vlaamse overheid aan het licht brachten. Ook de sneer dat ik 75 jaar ben raakt trouwens kant noch wal. Nogmaals, ik doe al lang niet meer aan actieve politiek en heb me ook met niets gemoeid.”

Vanpoucke wijst er verder op dat hij louter voor zijn mening uit kwam en klaarheid wou scheppen met de foldercampagne. “Enige duiding bij de namen van de partijen was nodig en wenselijk. Na het ‘spelletje’ dat met Tielt gespeeld werd, wil Dirk Verwilst duidelijk van twee walletjes eten. Enerzijds gaat hij er blijkbaar prat op nog een CD&V-partijkaart op zak te hebben, maar hij komt dan wel met een eigen lijst tegen de CD&V op. Begrijpe wie begrijpen kan.” (SV)