Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze lijst is nu compleet”

Gino Dumon (links) en Pascal Garmyn stelden de Ettelgemse kandidaten van Vooruit voor: Eline Vandekerckhove, Chelsey Meysers, Lieven Deceuninck en Tahira Malik. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Lijsttrekker Gino Dumon en voorzitter Pascal Garmyn stelden de vier kandidaten uit deelgemeente Ettelgem voor die in oktober naar de stem van de kiezer zullen dingen. Naast Tahira Malik, nu schepen, krijgen Eline Vandekerckhove, Lieven Deceuninck en Chelsey Meyers een plaats op de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Twee plaatsen van de lijst Vooruit zijn al bekend: Gino Dumon zal de lijst trekken en Tahira Malik bekleedt straks de tweede plaats. Gino (48) is in deze legislatuur schepen van onder meer Milieu, Verkeer en Mobiliteit, Energie en Dierenwelzijn. Hij woont in de Bekestraat met dochter Shirley. Tahira Malik (43) verving in 2020 Ulrike Vanhessche als schepen van onder meer Financiën, Sport, Onderwijs, Participatie en Gelijke Kansen. Tahira is de partner van Kenneth Bostoen en de mama van Noor en Yasin.

Nieuwkomers

Chelsey Meyers (19) is nieuw in de politiek. Ze volgt een bacheloropleiding sociaal werk. “Ik wil een stem zijn voor de jongeren en me inzetten voor het terughalen van de buslijn naar Ettelgem”, duidt Chelsey waarom ze zich wil engageren bij Vooruit.

Tweede nieuwkomer is Lieven Deceuninck (56). Hij woont met zijn gezin – Sabine, Wolf, Mauro en Casper – in de Oude Kerkstraat. “Mijn drijfveer is een sociaal gedreven maatschappij. We moeten met Vooruit het verschil maken in het beleid. De participatiemomenten hebben de aanzet gegeven voor deze beslissing.” Lieven werkt bij de overheid rond wonen en huisvesting. Hij is natuurliefhebber en motorrijden is zijn passie.

Last but not least is Eline Vandekerckhove (42), die in de Oude Kerkwegel woont met echtgenoot Koen Devlieghere en dochter Layla. “Dit wordt mijn tweede keer als kandidaat bij Vooruit”, vertelt Eline, die zich op vele vlakken enthousiast inzet. Zo is ze vrijwilliger in wzc Riethove. Ze werkt al 18 jaar bij BOD en is er vakbondsafgevaardigde van het ABVV.

Lijst compleet

“Binnenkort stellen we onze volledige lijst voor: die omvat tien vrouwen en elf mannen in alle leeftijdscategorieën”, besluit Gino Dumon.