Vooruit Jabbeke kiest voor verjonging: “De ploeg wou vernieuwing”

Vooruit Jabbeke wil de absolute meerderheid van CD&V breken. © Davy Coghe
Redactie KW

Vooruit Jabbeke kiest voluit voor de verjonging. Met een bijna volledige lijst met heel wat nieuwe, jonge kandidaten mikt men op verandering.

Nu al staan er achttien kandidaten op de verkiezingslijst en Vooruit Jabbeke heeft de stille hoop om misschien wel met een volle lijst uit te pakken in oktober. Jonge nieuwkomers Faiza Karim Rajput is lijsttrekker en Thibault Jonckheere staat op de tweede plaats. Gemeenteraadslid Nadia Hendrickx staat op drie en Thierry Tempere op vier. “Voorzitter Jean Marie Creyf is lijstduwer. De lijst weerspiegelt een mooie mix van jong en oud, een diverse groep die onze gemeenschap op een brede manier vertegenwoordigt”, meent Nadia Hendrickx.

Vernieuwing

Faiza Karim Raijput (40) groeide op in Jabbeke en is hoofdmaatschappelijk werker bij het LOI Brugge. Ze stond in het voorjaar op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen, op de achttiende plaats. Als nieuwkomer stond ze haar mannetje. Nu trekt ze de lokale lijst. “De ploeg wou vernieuwing. Door die Vlaamse verkiezingen ben ik in de Jabbeekse ploeg terecht gekomen. Het was op voorstel van Nadia dat jonge mensen als Thibault en ik de lijst trekken. Lokaal beleid komt heel dicht bij je, dat boeit me wel. Nu woon ik in in Varsenare en de kindjes gaan hier naar school. Het is een aangename gemeente, maar het mag wat socialer. Zeker voor kinderen en jongeren. De ambities zijn groot. We hopen dat we door die absolute meerderheid van CD&V breken. Voor onze partij is twee zitjes niet onmogelijk. Daar gaan we voor!”, klinkt het vastbesloten.

Een tiental kernpunten is het leidmotief van het vernieuwde Vooruit. Meer kinderopvang, breder jeugdbeleid, mobiliteit, veiligheid, stimuleren van buurtinitiatieven, ondernemerschap, ondersteuning voor ouderen, aandacht voor kwetsbaarheid in onderwijs, duurzamer wonen en een sterk lokaal bestuur zijn de topics waarin men volop wil inzetten. Vooruit Jabbeke roept ook op om te gaan stemmen in oktober. (PA)