Voor Oudenburg bestuurt komende zes jaar alleen: “Rekening houden met wat kiezer besliste”

Zoals verwacht gaan Anthony Dumarey en zijn team de komende zes jaar alleen de stad besturen. (LI)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zoals verwacht gaan Anthony Dumarey en zijn team de komende zes jaar alleen de stad besturen. Voor Oudenburg behaalde zondag met 12 van de 21 zetels immers de volstrekte meerderheid. “Ik heb met CD&V+ en Vooruit contact genomen en sta open voor een constructieve dialoog met de oppositie”, benadrukt de toekomstige burgemeester. Dumarey stapte vorig jaar nog op naar aanleiding van een audit over mogelijke belangenvermenging.

Voor Oudenburg haalde 12 van de 21 zetels binnen, maar overwoog toch om er een coalitiepartner bij te nemen. Uiteindelijk besloot de partij alleen verder te besturen. “We hebben besloten om vanuit onze eigen sterkte beleid te voeren. Onze meerderheid is eigenlijk ruim genoeg en we hebben vorige keer met hetzelfde aantal zetels bestuurd. Dat moet nu dus ook perfect lukken”, zegt Dumarey.

“Ondanks we altijd goed hebben samengewerkt en een goede relatie hadden met de twee schepenen van Vooruit, kunnen we de ene verkozene niet meenemen in het college. We moeten rekening houden met wat de kiezer beslist heeft”, vindt Anthony Dumarey. “Vooruit, toch we de grootste verliezer van deze verkiezingen, kan voor ons wel nog een partner zijn, maar wel vanuit de oppositie.”

Intussen is al geweten wie van Voor Oudenburg naar het schepencollege mag. “We respecteren de rangorde van het aantal stemmen en dus worden dat Romina Vanhooren, Stefaan Reynaert, Jeroen Lingier en Randy Van Oyen. Wie gemeenteraadsvoorzitter wordt is nog niet bepaald en ook de bevoegdheden nog niet. Daar zal in het weekend duidelijkheid over komen”, meldt Anthony Dumarey nog.

Dumarey maakte vorig jaar nog plaats voor partijgenoot Romina Vanhooren na een audit over belangenvermenging, maar werd nu verkozen met 1.497 voorkeurstemmen. Vanhooren haalde 1.311 stemmen. (LIN)