Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend

De kandidaten van Voor Groot Middelkerke. © PG
Redactie KW

Lijstduwer Filip Soetaert maakte onlangs de 25 kandidaten van de lijst Voor Groot Middelkerke bekend. Opvallend is de grote diversiteit aan kandidaten die zich engageren op deze lijst.

Naast federaal ambtenaar Kimberly Michel en docent vastgoed en verzekeringen Wim Desender vinden we in de top tien zelfstandig logistiek consultant Christian Dobbelaere, Vlaams ambtenaar Steve Mommerency, bakkerijbediende Nele Senesael, gepensioneerd Proximusmedewerker Serge Kuylle, horeca-ondernemer Mike Daniëls, voormalig thuisverpleegster Christelle Kerckhove en bakker Jürgen Vermeersch. “Deze lijst met gedreven Middelkerkenaren wordt aangevuld met Jason Laleman als jongste en de twee ouderdomsdekens Marie-Claire Suttels en Lyliane Duquet. Beide dames mochten onlangs 80 kaarsjes uitblazen. Verder hebben we nog een resem sterke sympathieke vrouwen: Ingrid Van den Berghe, Rita Callaert, Veronique Tratsaert, Kimberley Mommerency, Mireille Deppe, Rita Jacobs, Sabine Carels en Michelle Coppens. Heren Christophe Okens, Patrice Franssen en Christophe Henckaerts vervolledigen de dynamische lijst”, zegt lijstduwer Filip Soetaert, achterneef van voormalig burgemeester van Westende Julien Soetaert. “We zijn opgetogen dat we deze lijst konden samenstellen op amper twee maanden Verschillende partijen benaderden onze kandidaten om plaatsen op hun lijsten aan te bieden. Ze waren zelfs al met mandaatjes aan het gooien als we in ruil niet zouden opkomen. Aan zo’n politiek willen wij dus niet participeren. Het is niet de bedoeling aan de zijlijn te blijven.”

Fusie met Nieuwpoort?

Begin jaren 90 zette Filip Soetaert zijn eerste stappen in de politiek. Hij was toen arrondissementeel jongerenvoorzitter van jong-PVV, dat later jong-VLD werd. “In 1995 verliet ik het politiek toneel om mij toe te spitsen op het ondernemerschap in de hospitalitysector, waarbij ik toen met onze familie in Oostende enkel hotels uitbaatte. Na een paar harde levenslessen zie ik me eerder als een sociaal-liberaal. Maar denk nu niet dat ik enkel oog heb voor zelfstandigen: vanaf 2010 was ik zelfs vakbondsafgevaardigde in een marketingbureau in Brussel. Ik zetelde ook ruim acht jaar in het adviesorgaan van de nationale arbeidsraad voor het paritair comité 100. Politieke en sociale dossiers zijn mij zeker niet vreemd. Politiek zit mij in het bloed. Het werd me door mijn beide ouders met de paplepel ingegeven.”

“Het is tijd om de gesprekken over een vrijwillige fusie met onze goede buren uit Nieuwpoort weer op te nemen. Liever een betrouwbare partner uit wederzijdse vrije wil dan vroeg of laat gedwongen uitgehuwelijkt te worden aan Oostende. Deze vrijwillige fusie zou ertoe leiden dat de Vlaamse regering een financieel ondersteuningspakket aanbiedt onder de vorm een schuldovername tot ongeveer 40 miljoen euro”, aldus nog Filip Soetaert. (PG)