Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Op de foto ontbreken Geert Dewaegenaere en Martine Deryckere (Foto Tom Devos)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.

Dat Tom Leece de lijst zou gaan trekken, was al eventjes geweten, maar nu komt de enige oppositiepartij van de Ezelgemeente ook met z’n volledige lijst. Nieuw Kuurne doet ook zes beloftes naar de Kuurnenaars. “Zonder deze te kunnen waarmaken zal Nieuw Kuurne niet in een meerderheid stappen”, klinkt het.

De zes beloftes zijn de volgende: geen stijging van de belastingen, zonder afspraak naar het gemeentehuis gaan, geen prestigeprojecten die ‘fortuinen kosten’, een stopzetting van het vandalisme en de criminaliteit, bescherming van de resterende open ruimte en een open en eerlijke politiek. De volledige lijst met extra info kan je bekijken via deze link.

Dit zijn de concrete beloftes van de partij:

Geen stijging van de belastingen. Deze moeten, bij voorkeur, naar omlaag.

Zonder afspraak naar het gemeentehuis gaan moet tenminste op bepaalde momenten terug mogelijk zijn.

Geen grote prestigeprojecten die fortuinen kosten en waar de inwoners voor betalen, maar zelf weinig aan hebben. De prioriteit moet gaan naar het herstel en onderhoud van fiets- en voetpaden zodat ook de zwakke weggebruikers veilig op straat kunnen in Kuurne.

Stop de golf aan vandalisme en criminaliteit. Er moet veel meer controle komen en men moet streng optreden tegen het gespuis dat ervoor zorgt dat de inwoners ‘s avonds geen wandeling meer durven te maken.

Bescherming van onze weinige open ruimte. Kuurne is al meer dan genoeg bebouwd. Laat ons de weinige open ruimte die we nog hebben liefhebben en beschermen.

– We ijveren voor een open en eerlijke politiek in onze gemeente. Er moet een open en eerlijke communicatie zijn naar onze burgers toe. Participatie en informatie zijn hier de sleutelwoorden.

Dit is de volledige lijst:

1.Tom Leece

2. Ann Dendauw Vanooteghem

3. Geert Dewaegenaere

4. Shari Veldeman

5. Johan Deylgat

6. Kelly Vermote

7. André Vandenheede

8. Maurina De Meulenaere

9. Aster Stock

10. Sabina Dejonghe

11. Danny Maes

12. Martine Deryckere

13. Ludwig Vynckier

14. Brigitte Lahousse

15. Ousmane Mane

16. Virginie Salomez

17. Gert-Jan Dendauw

18. Caroline Claerhout

19. Piet Sinnesael

20. Joke Vaneeckhoutte

21. Pierre Dewaele

22. Anu Eesalu

23. Geert Veldeman