Vlaams Belang Wervik maakt eerste speerpunten voor verkiezingen bekend

De top drie van het Vlaams Belang Wervik met v.l.n.r. voorzitster Sabine Bille (derde plaats), ondervoorzitter Jean-Philippe Vercruysse (tweede plaats) en lijsttrekker Sarah T'Joens. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het Vlaams Belang Wervik neemt met grote ambities aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober deel. Het maakte de eerste speerpunten bekend. “We willen opkomen voor een menselijk beleid in Wervik, Geluwe en Kruiseke”, stelt voorzitster Sabine Bille. “We willen ervoor zorgen dat Wervik zijn waarden en normen behoudt zodat wij die kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Eerder maakte Vlaams Belang Wervik de top drie op de lijst bekend. Lijsttrekker wordt Sarah T’Joens. Sinds juli zetelt ze in het Vlaams Parlement. “Vlaams Belang Wervik wil realistisch zijn en de partij zijn die voor en achter het volk staat”, benadrukt ze. “Communicatie en inspraak is voor ons heel belangrijk. We willen luisteren naar het volk en vooral duidelijk communiceren. Pronken met prestigeprojecten is niet ons ding. Als de Wervikanen ons de kans geven om te zetelen in de gemeenteraad zullen wij eerst en vooral evaluatie en bijsturing vragen van huidige projecten en beslissingen.”

Speerpunten

“De belangrijkste speerpunten zijn: een preventief veiligheidsbeleid, welzijn en zorg, communicatie en inspraak, opgroeien en ouder worden in Wervik, vervreemding tegengaan, succesvol en eerlijk ondernemen, een beter financieel beheer, jeugd en het tenslotte het duidelijk benadrukken van het Vlaams karakter van de stad.”

De plaatselijke afdeling werd tijdens de verkiezingen op zondag 9 juni zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement de grote winnaar en werkt ondertussen volop aan het verkiezingsprogramma. “Ons programma zal in het teken staan van opgroeien in Wervik”, aldus ondervoorzitter Jean-Philippe Vercruysse. “Van de allerkleinsten tot onze senioren, iedereen moet zich thuis voelen. Kinderopvang, verenigingen, betaalbaar wonen en leven en ouder worden in Wervik. Het zal voor ons allemaal even belangrijk zijn en we hopen op de steun van de bevolking zodat we met een krachtig signaal en vol goede moed aan de nieuwe legislatuur kunnen beginnen.”