Vlaams Belang stelt eerste 16 kandidaten voor: “Sterker en Vlaamser Waregem”

Vlaams Belang stelde de eerste 16 kandidaten voor. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Lijsttrekker Tanguy de Maertelaere stelt de eerste 16 kandidaten van Vlaams Belang voor.

Eind vorig jaar stelde de lokale Vlaams Belang-afdeling haar nieuwe bestuur voor. Voorzitter Tanguy de Maertelaere trekt als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen en gaf in februari het voorzitterschap door aan Kimberley Dugardein. Nu stelt de partij haar eerste 16 kandidaten voor.

“We presenteren een diverse en toegewijde ploeg die klaarstaat om te luisteren naar de noden van elke Waregemnaar”, vertelt Tanguy. “We ijveren voor een beter en Vlaamser Waregem. Onze kandidaten vertegenwoordigen alle deelgemeenten en brengen elk hun eigen unieke ervaringen en inzichten mee.”

Vlaamse identiteit

“Inspraak en betrokkenheid vormen de rode draad doorheen onze campagne, wij willen een Waregem waarin de stem van de burger écht telt. Met een duidelijke visie op veiligheid, welvaart en Vlaamse identiteit zijn we vastbesloten om van Waregem een stad te maken waar iedereen zich thuisvoelt.”

Na Tanguy de Maertelaere volgen Melissa Vandenbogaerde, Dieter Handekyn, Stefaan Beuten, Kimberley Dugardein, Caroline De Winter, Nico Balcaen, Heidy Tack, Kristof van Quickelberghe, Katrien Houttekier, Dario Vanhee, Marleen van Wassenhove, Haroun Crepeele, Maika Bekaert, Pascal Piers en Angie Van Melle. Eerder was al duidelijk dat veteraan Lode Debouver de lijst zal duwen.