Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Alle kandidaten van Vlaams Belang Oostende. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.

Vlaams Parlementslid Tom Lamont voert de troepen aan in Oostende voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op vandaag heeft Vlaams Belang zes zetels, maar Lamont wil graag meer. “We hebben verschillende sterke en nieuwe kandidaten aangetrokken”, stelt Lamont. “Zo is er onder andere Wesley Schouteere op plaats 17 die nog voorzitter is geweest van de Oostendse jeugdraad, en Bram Verbrugge op plaats 23 die als leerkracht Nederlands perfect weet wat er speelt bij de jeugd.”

Vrouwen in meerderheid

De lijst van Vlaams Belang Oostende telt 21 vrouwen en 20 mannen, de vrouwen zijn dus in de meerderheid. “We hebben onze lijst niet alleen kunnen verjongen, we hebben ze ook kunnen verbreden op vlak van profielen”, aldus Tom Lamont.

Zo ziet de top tien eruit: Na Tom Lamont op de eerste plaats volgen Juanita Poelaert, Jolan Deschepper, Sandra Vandenbroucke, Patrick De Vyt, Tashi Bruyneel, Vanessa de Bolle, Reddy De Mey, Luc Vandenbroucke en Tania Dekezel. “Momenteel tellen we zes gemeenteraadsleden en daarvan komen vijf van hen opnieuw op”, duidt de lijsttrekker.

Tien thema’s

Vlaams Belang Oostende stelde meteen ook haar programma voor. Dat werd opgesplitst in tien thema’s: wonen, welzijn, veiligheid, migratie & integratie, mobiliteit, economie, cultuur-erfgoed-sport en vrije tijd, onderwijs en jeugd, klimaat en milieu, en goed bestuur en inspraak. “Oostende zit al jaren in een sociale wooncrisis. Meer dan duizend gezinnen staan in Oostende op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat cijfer moet omlaag”, aldus Lamont. “Er bestaat bovendien een sterk verband tussen armoede- en migratiecijfers. We moeten dus geen armoede importeren in de stad.”

Vlaams Belang wil ook een nultolerantie voor alle vormen van criminaliteit. Criminaliteit is volgens Tom Lamont geen onderdeel van het stadsleven. Opvallend: Vlaams Belang wil een verbod van religieuze symbolen voor ambtenaren. “Kledingvoorschriften op het werk dienen nageleefd te worden”, besluit Lamont. Ook een aanpassing van de zone 30 staat in het programma van Vlaams Belang.

De volledige lijst:

Tom LamontJuanita PoelaertJolan DeschepperSandra VandenbrouckePatrick De VytTashi BruyneelVanessa De BolleReddy De MeyLuc VandenbrouckeTania DekeselXavier BraekeChristine CallewaertDavid VuylstekeGerda De WinterKoenraad VandenbusscheDina TrouwaenWesley SchouteereSomina ChetroiSteve Van RenterghemKristel RomainJohnny LambrechtKarine LyckeBram VerbruggheSietske CalleJulien DepasseMarleen Van NuffelHarry CoolsMarleen D”HondtMarc DepesterRita SauvalJaak VanderheydenErika LonckeMagda BegardGisella SchepensAlain WillemLinda ZeebroekAlfredo Van AsscheGina SchepensDaniël DekeyserFrieda Verougstraete-DeschachtChristian Verougstraete