Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang kreeg een volledige lijst met 25 kandidaten bijeen. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de lijst.

“Ik wil van Bredene opnieuw een aantrekkelijke gemeente maken, zoals het vroeger was. We waren ooit beroemd om onze bloemenpracht. Mensen kochten zelfs postkaarten om onze mooie bloemen te tonen aan hun geliefden. Dat was ons Bredene, dé bloemengemeente. Die trots wil ik terugbrengen”, zet Gregory Roelandt de toon van het programma, waarmee Vlaams Belang straks naar de kiezer trekt. “Er moet meer groen komen. Als we echt iets willen doen tegen de opwarming van de aarde, dan moeten we bomen planten. Ze helpen niet alleen tegen de zomerse hitte, maar zorgen er in de winter ook voor dat water niet blijft staan en overstromingen vermeden worden.”

Randparking

Daarnaast moeten we nadenken over een randparking om het toeristisch verkeer uit de gemeente te houden. Van aan de Zandstraat zou je dan met elektrische busjes naar het centrum kunnen pendelen. Bredene Sas en Dorp verdienen ook meer aandacht. Laten we investeren om deze wijken levendiger, veiliger voor onze kinderen, fietsvriendelijker en minder druk qua verkeer te maken. En speelstraten creëren is daarbij essentieel.”

“Als kind kende ik Bredene als een bruisende gemeente waar ik veel tijd doorbracht met mijn ouders en vrienden. Ik herinner me de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat als plekken waar de horeca floreerde en gezelligheid regeerde. Die sfeer moeten we terugbrengen. Het kan en het moet. De jeugd had toen volop mogelijkheden om uit te gaan, en als kind kon ik uren genieten van wandelingen en fietstochtjes. Dit moet weer de norm worden”, pikt Maaike Hemeleers, tweede op de VB-lijst, in.

Pendeldienst

“Verder moet het openbaar vervoer beter, zodat inwoners zich veilig en gemakkelijk binnen de gemeente kunnen verplaatsen -ook naar de moeilijk bereikbare uithoeken. We moeten een pendeldienst organiseren tussen de winkelzones zoals de Kapelstraat, de Markt en het Bredene Shopping Center. Ouders moeten met een gerust hart hun kinderen laten uitgaan, in de zekerheid dat er veilige jongerenvoorzieningen zijn, die we samen met de jeugd inrichten.”

“Ouderen moeten maximaal gehoord worden, en de verbinding tussen de generaties moet opnieuw tot stand komen. Dat zal ook helpen om het respect in onze maatschappij te herstellen. Voor de dieren moeten we een meldpunt oprichten, bemand door goed getraind personeel. We hebben ook dringend meer loopweides nodig. En natuurlijk moeten onze inwoners absolute voorrang krijgen op sociale woningen. Als gemeente kunnen we armoede zeker effectiever opsporen en bestrijden.”

De lijst

1. Gregory Roelandt (51), technisch commercieel adviseur

2. Maaike Hemeleers(38), administratief bediende stad

3. Marc Schepens (63), gepensioneerd militair

4. Filip Debaedts (54), zelfstandige

5. Hans Lintermans (56), projectleider bouw

6. Peter Janssens (54), gepensioneerd militair

7. Alexandra Lintermans (23), paardrij-instructeur

8. Lisa-Maria Schepens (22), studente

9. Iolanda Mirabella (45), HR Consultant

10. Cindy Van De Moosdyck (52), reisagent

11. Glenn Vercoutter(33), verkeersleider Infrabel

12. Britney Meurice (24), poetshulp

13. Gisela Vanhoorne(56), huisvrouw

14. Jaëlle Noens (37), havenarbeider

15. Mike Beun (50), arbeider

16. Magali Beun (22), winkelbediende

17. Janos Lukacs (55), technisch ingenieur

18. Pedro Vermeulen(44), kok

19. Björn Vanmullem(44), arbeider bouw

20. Patrick De Pauw (70), gepensioneerd

21. Andy Dumarey (43), projectleider HVAC

22. Marc Moret (62), gepensioneerd instructeur treinen

23. Martine Tanghe (59), huisvrouw

24. Ute Thiele(61), huisvrouw

25. Thérèse Vanneste(73), gepensioneerd hoofddocente

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier