Vlaams Belang Lendelede stelt kandidaten voor lijst gemeenteraadsverkiezingen voor

De kandidaten voor het Vlaams Belang Lendelede. © GF

Vlaams Belang Lendelede stelde de 17 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Sofie Cleve trekt de lijst, Dominique Schokkelé duwt de lijst. “We konden in een korte tijd toch nog een lijst met een goeie mix”, zegt Sofie.

“Na het vertrek van Jo Vansteenkiste, was het voor de lokale afdeling Vlaams Belang niet gemakkelijk om in korte tijd nog een volwaardige lijst op te stellen”, aldus Sofie. “En toch zijn we daarin geslaagd. Alle bestuursleden zijn gebleven, we hebben ook nog een 80-tal leden in Lendelede én in feite is er voor ons niet zoveel veranderd nu Jo er niet meer is. En als de kiezer wil dat we deel uitmaken van het bestuur en voor ons stemt, dan weten we al wie welke functie zal opnemen. Wij trekken met een 5-tal speerpunten naar de verkiezingen zoals een transparante beleidsvoering, veilige gemeente, lokale verbondenheid, toegankelijk Lendelede en dierenwelzijn. Deze 5 punten zullen we toelichten in een folder die we de komende weken in alle brievenbussen in Lendelede zullen verspreiden.”

Tweede op de provincie

Sofie Cleve (48) trekt de lijst. Ze werkt als medewerker in de boekhouding, is getrouwd met Dominique Schokkelé en moeder van Thomas. “Ik ben momenteel waarnemend voorzitter van de lokale afdeling sinds Jo Vansteenkiste er niet meer bij is. Ik sta ook tweede op de lijst voor de provincie en ben lid van de regioraad Vlaams Belang Kortrijk-Roeselare-Tielt. In mijn vrije tijd zing ik als sopraan bij Laudato Si (Roeselare), ben supporter van KV Kortrijk en ga graag eens naar een hardrock- en metalconcert en lekker eten.”

Dimitri Vanneste ((54) staat op de 2de plaats en is de man van Kelly Cassier en de vader van Tiffany. Hij werkt als magazijnier en is secretaris van de lokale VB-afdeling. Hij was vroeger syndicaal actief in de textielsector. De 3de plaats gaat naar Ellen Devoldere (43), de echtgenote van Roy Van Astele en de moeder van Nono, Louka en Loe. Ze is bediende van beroep en bestuurslid van de lokale afdeling. Lijstduwer Dominique Schokkelé (52) is de man van Sofie Cleve en ondervoorzitter VB Lendelede. Hij werkte met zijn zus 30 jaar als zelfstandige voor de toenmalige Schilder- en decoratiewerken Schokkelé. Hij is net als Sofie een metal- en hardrockfan.

Goede mix

De andere kandidaten van Vlaams Belang Lendelede zoals ze in die volgorde op de lijst staan: Kevin Verschetze (43, penningmeester VB en ruitenwasser), Jaak Vermandere (61, bestuur VB), Indra Pannecoucke (49, bestuur VB en Lijnverantwoordelijke), Marie Fonteyne (23, bestuur VB, zorgkundige), Nick Desmet (58, bestuur VB, gepensioneerd militair), Kelly Cassier (41, floor manager), Kurt Belaen alias zanger Kurt Loorenz (53, ramenwasser), Isabelle Verstraete (49, linnenverantwoordelijke), Serge Verheecke (57, horeca-uitbater), Katie De Craemer (41, administratief bediende), Lieven Maresceau (54, schrijnwerker), Katy Deman (53, machineoperator) én voorlaatste op de lijst Roy Van Astele (36, metser).