Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal iets te betekenen”

Het kersvers bestuur met v.l.n.r. voorzitter Koen Bostyn, secretaris Bart Joosten en Jason Wyckaert (sociale media). Penningmeester Nico Beyns ontbreekt. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het staat vast dat in Moorslede ook het Vlaams Belang zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. Dat bevestigt de kersverse voorzitter Koen Bostyn (64) van de plaatselijke afdeling die pas is opgestart.

Secretaris is Bart Joosten, penningmeester Nico Beyns en Jason Wyckaert zal de sociale media verzorgen. “Zowat anderhalf jaar geleden nam ik het initiatief om een lokale afdeling te starten”, zegt de voorzitter. “Ik kwam toen terug uit het buitenland waar ik woonde en werkte. Met vallen en opstaan werden een aantal mensen gecontacteerd om hen bijeen te krijgen en dat is nu gelukt. We gaan ons best doen om lokaal iets te betekenen.”

Grootste partij

De vier bestuursleden wonen allemaal in Moorslede. Zowel voor het Vlaams Parlement als de Kamer werd Vlaams Belang zondag 9 juni in Moorslede de grootste partij. Voor het Vlaams Parlement haalde Vlaams Belang 8,1 % meer en kwam de partij uit op 31,8 %. Op de Kamerlijst verstevigde Vlaams Belang zijn eerste plaats in Moorslede. Het steeg met 6,3 % naar 31,5 %.

Die resultaten zijn nu alvast een motivatie. “Nu de trein aan het rollen is na de uitslagen op 9 juni gaan we proberen in oktober daarvan de vruchten te plukken”, zegt Koen die opgroeide in Roeselare. “We hopen op minimum één zetel. We leggen de lat niet te hoog. We weten van onszelf dat we politiek niet de grootste ervaring hebben. Het wordt een uitdaging om een volledige lijst van 21 kandidaten te hebben waarvan de helft vrouwen moeten zijn.”

Kwaliteit boven kwantiteit

“Het zal een uitdaging zijn om de juiste mensen samen te brengen. Voldoende mannen vinden, moet lukken. Voldoende vrouwen wordt een uitdaging, maar dat komt goed. Er zijn een aantal geïnteresseerden. Lukt het niet voor een volledige lijst, dan doen we het met minder. Liever kwaliteit op onze lijst dan kwantiteit.”

“Mensen die onze afdeling en/of campagne willen steunen op eender welke manier, kunnen contact met ons opnemen. We zoeken nog gemotiveerde mensen die iets kunnen bijdragen aan de werking van de afdeling, zowel voor als achter de schermen.”

Contact opnemen kan via de Facebookpagina van de nieuwe afdeling.