Veel nieuwkomers en ondernemers bij Team Waregem in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen: “Meerderheid CD&V breken”

Op acht kandidaten na is de lijst van Team Waregem inmiddels compleet en de volgorde van de top tien ligt vast. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Team Waregem heeft zijn bijna volledige lijst waarmee het in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, voorgesteld. Onder de kandidaten zijn veel nieuwkomers en lokale ondernemers te vinden. “De ambitie is om in te breken in het bestuur en ik denk dat we een hele sterke ploeg verzameld hebben”, zegt gemeenteraadslid Guy Van den Eynde.

Op acht kandidaten na is de lijst van Team Waregem inmiddels compleet en de volgorde van de top tien ligt vast. Eerder werd al bekendgemaakt dat Johan Vanhove de lijst zou trekken. Op plaats drie en vier staan respectievelijk de zetelende gemeenteraadsleden Guy Van den Eynde en Maxim Laporte.

Op plaats nummer twee staat Deborah Dejaegere uit Desselgem. Zij is eventplanner, baat een eigen schoonheidssalon uit en is bestuurslid van Unizo. “Ik heb geen politieke achtergrond, maar het project van Team Waregem sprak me enorm aan”, stelt Dejaegere zich voor. “Het is nodig dat we luisteren naar de mensen in Waregem.”

Verder bestaat de top tien voor 60% uit nieuwe gezichten. Onder hen zijn opvallend veel lokale ondernemers zoals Ann Vander Eecken, zaakvoerder van modezaak Purly, Koen Vervaeck van tearoom Cappuccino en Kristof Mommerency van café ’t Fonteintje.

Speerpunten

Team Waregem trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan ‘Mensen maken het beleid’. Burgerinspraak is dan ook een belangrijk thema voor de partij. “Ons verkiezingsprogramma is gerezen uit de kandidaten”, zegt lijsttrekker Vanhove. “We hebben hen gevraagd wat ze belangrijk vinden voor Waregem en daarmee zijn we nu aan de slag om een volledig programma op te stellen. Binnenkort zullen we al een tiental speerpunten bekendmaken.”

Concreet stelt Vanhove onder meer voor om één algemeen telefoonnummer te creëren bij de stad waarop burgers met al hun vragen terechtkunnen. “Het stadsbestuur doet momenteel goeie dingen maar zeker qua communicatie kan het beter. We willen ook dat de burgers en de handelaars meer inspraak krijgen rond mobiliteit, vooral bij wegenwerken of in de schoolomgevingen.”

De partij heeft de duidelijke ambitie om in oktober de absolute meerderheid van CD&V te breken en mee te besturen. Het wegvallen van huidig burgemeester en traditioneel stemmenkanon Kurt Vanryckeghem biedt dan ook kansen.

Sterke ploeg

“Naast Kurt zijn er nog enkele toppers die geen prominente rol meer opnemen, ook bij CD&V beseffen ze dat ze mogelijk hun meerderheid verliezen”, zegt Guy Van den Eynde. “Ik schat onze kansen nu veel hoger in dan in 2018, vooral omdat we met Team Waregem een heel sterke ploeg hebben verzameld.”