Tweelingbroers El Haddaji staan op lijst Vooruit: “Jongeren zijn wissel op de toekomst”

“We bereiken 600 jongeren in alle lagen van de bevolking en de werking plezier, ontmoeting, vrijheid, respect en ontwikkeling staan centraal”, zeggen tweelingbroers Youssef en Younes, nieuw op de lijst van Vooruit in Kortrijk. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De 27-jarige tweeling Younes en Youssef El Haddaji, bekend van de Res Star Academy vzw, beslisten onlangs met Vooruit mee te doen aan de verkiezingen: Younes voor de gemeenteraad, Youssef voor de provincieraad. “We werken beiden met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking.”

De 27-jarige tweelingbroers Younes en Youssef El Haddaji zijn bekend en gekend van de Kortrijkse Red Star Academy vzw die ze al 5 jaar runnen na het overlijden van hun grote voorbeeld sociale werker Gino Derveaux. Het is een sociaal project waarbij jongeren wekelijks samenkomen op voetbalpleintjes verspreid over de stad en elders ongeacht hun huidskleur, afkomst, gender of geloofsovertuiging.

“We bereiken 600 jongeren in alle lagen van de bevolking en de werking plezier, ontmoeting, vrijheid, respect en ontwikkeling staan centraal”, aldus de tweelingbroers, die ook uitstapjes en evenementen voor die jongeren organiseren.

Zij beslisten onlangs om mee te doen aan de verkiezingen in oktober: Younes voor de gemeenteraad en Youssef voor de provincieraad. Younes is medewerker bij Bank ING. Youssef is projectconsultant bij Unique in Antwerpen en bij de marketing en naverkoop van Unilin Wielsbeke. Leuk detail: Younes was Krak van Kortrijk in 2019 en deed al mee aan de verkiezingen van 2019 bij SP.A. “Ik richtte mij op thema’s als integratie en migratie, ik vond dat ik daar een belangrijk voorbeeld kon zijn.” Younes haalde toen bijna 900 stemmen.

Stempel drukken

Nu staan de broers opnieuw op de lijst van Vooruit. Younes krijgt een top 10-plaats voor de gemeenteraad en Youssef een top 5-plaats voor de provincieraad. “Wij willen graag onze stempel drukken op het beleid om het verschil te maken en vertrekken beiden van onderuit met de gedachte bij ons pleintje en onze jongerenwerking in het Pradopark wat een succes is gebleken. We werken beiden al lang met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking. Dat kan zelfs in andere centrumsteden lukken”, zegt Younes. “Het gaat ook over meer, denk maar aan huiswerkbegeleiding, onderwijs, sport- en vrijetijdsbesteding en zo kansarme en kwetsbare jongeren hun weg proberen te helpen vinden. Voor ons is het een missie, verkozen raken en deelnemen aan het beleid”, besluit Youssef. (PV)