Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

CONTENT wil naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met een sterke lijst. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar een aantal kandidaten uit de deelgemeenten. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.

Iedere stem telt

“Iedere stemt telt, dat weten we bij CONTENT als geen ander”, aldus Tim Deweerdt (40). “Ann Devisschere kon zo vorige keer nipt niet zetelen in de raad, want de lijst had één stem te kort voor een tweede zetel. De kaarten liggen nu helemaal anders.

Ann zetelde twee jaar in het BCSD en maakte indruk met haar kennis van sociaal beleid. Ze haalde op 9 juni een heel mooie score bij de parlementsverkiezingen als kandidaat voor Vooruit. Ann staat voor de komende verkiezingen op plaats twee, Tamara Ostyn op plaats drie. Voorzitter Wouter Onraedt duwt de lijst. Emmy Deweerdt, voorzitter van de lokale afdeling van Vooruit, duwt mee de lijst en ik kom op als kopman.”

“Er staat al een sterke ploeg klaar, maar ze is nog niet volledig”, vervolgt Ann Devisschere. “CONTENT zoekt dus nog een aantal kandidaten om met een volle lijst naar de kiezer te kunnen trekken. We doen een oproep naar mensen die we misschien nog niet kennen en die zich aangesproken voelen door ons verhaal, om contact op te nemen.”

Inhoudelijk sterk

“In het bijzonder denken we hierbij aan mensen uit de deelgemeenten. Die zijn voor ons even belangrijk, dat willen we ook graag zichtbaar maken in onze lijst. Elke individuele kandidaat kan er mee voor helpen zorgen dat CONTENT de winnaar en de verrassing van de verkiezingen wordt.”

“Maar de basis, die staat er al stevig”, vindt voorzitter Wouter Onraedt. “Tim is een echte dossiervreter. Met CONTENT staan we inhoudelijk erg sterk en hebben we impact. Meer aandacht voor de zwakke weggebruiker, volkstuintjes, het burgerbudget, afschaffen van de aanvullende gemeentebelasting, wegwerken van wachtlijsten voor budgetbeheer … Het zijn allemaal verwezenlijkingen waar CONTENT initiatief in heeft genomen.”

“Gaandeweg heeft de meerderheid heel wat voorstellen uit het vorige verkiezingsprogramma van CONTENT gerealiseerd. Anderzijds zijn we over een aantal beleidskeuzes van Open VLD en CD&V helemaal niet te spreken, zoals de plotse sluiting van het zwembad en de te lakse houding tegenover het stort van Silvamo.”