TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

TEAM8710 Wielsbeke heeft de laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Vier van hen zijn nieuw: vlnr. Alexander, Timothy, Benny, Emily en Samira. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.

“Samira Soetaert (43) stond vroeger al op de lijst van CD&V en sluit zich nu aan bij TEAM8710. Zij woont in Wielsbeke, is gehuwd met Kristof Verstraete en de mama van Ian en Emy – die als jongste kandidaat op de lijst staat. Samira is zorgkundige in het wzc Samen in Wakken en ACV militant. Ze is oud-lid van DVH Wielsbeke, oud-speelster van Ooidavo en oud-voorzitter van het paardenkoerscomité Black Beauty. Momenteel kan je haar nog altijd op een paardenrenbaan tegenkomen of tijdens het supporteren voor het G-voetbal van Zulte-Waregem, volleybalclub Ooidavo of bij het darten in ‘t Brouwerijtje.

Vier nieuwkomers

“Een eerste volledige nieuwkomer is Benny Pauwels (41) uit Wielsbeke. Hij werkt als bakkersgast bij bakkerij De Nijs in Dentergem. In zijn vrije tijd vind je hem als vrijwilliger in de lokale eerstehulpverlening, gaat hij wandelen of speelt hij een potje darts.”

“Ook Timothy Demeulemeester (42) woont in Wielsbeke. Hij is getrouwd met Melissa Van Der Straeten en heeft één dochter Rosalie. Hij heeft twintig jaar in de bouw gewerkt, maar schoolt zich momenteel bij als leerkracht lager onderwijs. Hij is steward bij SV Zulte-Waregem.”

“Alexander Steenbrugge (37) woont in de Stationstraat in Wielsbeke. Hij werkt bij het Wielsbeekse bedrijf Isolava/Knauff als business analist. Hij sloot zich eind vorig jaar aan als bestuurslid bij TEAM8710 en kandideert nu graag op de lijst. Hij is een fervente wandelaar en hobbykok.”

“De laatste nieuwe kandidaat is nog een jongere: Emily Snoeck (21), dochter van gemeenteraadslid Geert Snoeck en Carine Lareu, woont in de Leliestraat in Wielsbeke. Zij vormt een koppel met Tommy Deserranno. Beroepshalve werkt zij als kinderbegeleidster in een kinderopvang in Wakken. Zij is een fervent paardenliefhebber. ‘Mensen vrijwillig helpen’ vindt zij net als haar ouders erg belangrijk.”

Tevreden lijsttrekker

Lijsttrekker Frédéric Depypere: “Blij dat we Samira, Benny, Timo, Alexander en Emily aan onze lijst kunnen toevoegen. Binnenkort maken we bekend wie welke plaats inneemt op de lijst én met welke speerpunten we de volgende zes jaar het verschil willen maken in Wielsbeke.”