Team8670 presenteert kandidatenlijst met nieuwe visie en nieuwe vrouwelijke burgemeester voor Koksijde

Team 8670 koos als slogan: ‘Ervaring en vernieuwing’. © MWP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op de valreep moest Team8670 de kandidatenlijst waarmee ze op 13 oktober naar de kiezers trekken, nog aanpassen. Zowel lijsttrekker en huidig burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen Charlotte Castelein beslisten recent om uit de politiek te stappen. Alle pijlen zijn nu gericht op de nieuwe lijsttrekker, Stéphanie Anseeuw, de huidige eerste schepen. Bij de officiële voorstelling van hun lijst schaart het hele team zich unaniem achter hun nieuwe kapitein, en rekenen ze op de kiezer om haar als eerste vrouwelijke burgemeester van Groot-Koksijde de sjerp te gunnen.

Vorig jaar in juni maakten Open Vld Koksijde-Oostduinkerke en het onafhankelijke Koksijde Vooruit bekend dat ze de krachten zouden bundelen om met een nieuwe lijst ‘Team 8670’ naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken op 13 oktober 2024.

Ervaring en vernieuwing

Team 8670 koos als slogan: ‘Ervaring en vernieuwing’ en dat geeft exact weer dat het team een gevarieerde mix is van mensen uit alle lagen van de maatschappij, van nieuwkomers met frisse ideeën en een aantal oude rotten uit de Koksijdse politiek met jaren ervaring op beleidsniveau.

Huidige schepen Dirk Dawyndt en lijstduwer: “Team 8670 is een nieuwe lijst, met een nieuwe visie, maar de ruggengraat van onze lijst is het 30-jarige beleid dat toch heel wat positieve zaken heeft gerealiseerd.”

Beter wonen, werken en ondernemen

Schepen Stéphanie Anseeuw: “Met een nieuwe visie willen we verder gaan in onze visie om Koksijde-Oostduinkerke te profileren als de gemeente waar het aangenaam leven en wonen is. Ons uitgebreide programma kan iedereen bekijken op www.team8670.be, maar ik vat graag de kernpunten even samen. Meer dan ooit ben ik klaar om mijn stijl en visie in het Koksijdse beleid te brengen.”

Team 8670 benadrukt dat het al fantastisch wonen is in Koksijde, en dat het dan geenszins hun bedoeling is om alles te willen veranderen, zoals sommige andere partijen ‘veranderen’ als centraal thema stellen. “We zullen behouden wat goed gaat en vernieuwen wat beter kan, zodat het voor iedereen nog beter wonen, werken en ondernemen wordt”, verduidelijkt Stéphanie. “Geen enkele andere lijst heeft meer onze troeven ‘vernieuwing met ervaring’ in huis dan ons Team 8670. We koesteren het verleden en we omarmen de toekomst.”

Buurtoverleg

Elwyn Van Herck (nr. 2 op de lijst): “Met Team 8670 krijgt de burger zelf een stem in het bewonersplatform dat mee de richting van het beleid zal bepalen. Inwoners en handelaars zullen via buurtoverleg en bevragingen hun wensen en noden kunnen overbrengen. Dan zijn er ook onze ondernemingen, het kloppende hart van onze gemeente. Een economisch huis zorgt voor een intensieve ondersteuning om de leegstand weg te werken en de zeedijken positief te laten evolueren.”

“Toerisme en Lokale Economie moeten voor ons duidelijk twee sterke, onlosmakelijk met elkaar verbonden pijlers zijn. In onze nette en veilige gemeente waar we wandelaars en fietsers centraal stellen, houden we de vinger aan de pols, met aandacht voor het verbeteren en vergroenen van onze wegeninfrastructuur en het algemeen domein.”

Sportieve gemeente

“Ouder worden we allemaal, willen of niet … Met een extra beleidsmedewerker moeten we van Koksijde de hemel op aarde maken voor senioren, met bijzondere aandacht voor alleenstaanden en hulpbehoevenden, en een dienstencentrum dat voor verbinding, opvang en ontmoeting zorgt. Koksijde is ook een sportieve gemeente, en het nieuwe zwembad in Koksijde-Dorp zal jong en oud bekoren.”

“Een overdekt skatepark moet het succes van de skatesport bij onze jeugd verder laten bloeien, in elke weeromstandigheid. Er zijn uiteraard nog veel meer sporten, en daarvoor komt het multifunctionele sportveld in Sint-Idesbald eraan, en plannen we indoor-velden voor padelspelers.”

“Ook onze jeugd vergeten we niet: ze verdienen kwalitatieve kinderopvang, basisonderwijs en een solide jeugdwerking. De positieve, toegankelijke culturele vibe van onze gemeente willen we verder zetten. Met dynamische exposities, ondersteuning van lokale kunstenaars, de renovatie van het casino, de bib en de kunstacademie.”

Goede huisvader

Stéphanie Anseeuw besluit: “Het is onze ambitie om, met de voetjes op de grond, vooruit te gaan en Koksijde nog eens een trapje hoger te tillen. We zullen ervoor zorgen dat we de projecten, de investeringen en uitdagingen die we aangaan, als een goede huisvader beheren, want de rekeningen moeten kloppen! En de aanvullende personenbelasting houden we op 0%.”

Vanaf volgende week zal Team 8670 de verkiezingsborden uitzetten, maar pas op 20 september worden de lijstnummers voor elke partij bekendgemaakt.