Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Marie Ghekiere, Kimberly Reynaert, Emiel Feryn, Rachel De Marezen Jana Van Craenontbreken op de foto. © DRD
Redactie KW

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”

“Toen ik zopas nog eens onze lijst bekeek, kon ik niet anders dan een fiere voorzitter zijn. Een lijst doorspekt met ervaring, enthousiasme, expertise, wilskracht, positivisme en visie. Zeg maar fenomenaal. Niet voor niets is de eekhoorn ons logo. De eekhoorn staat voor vrijheid, verantwoordelijkheid, hard werken, durven beslissingen nemen en engagement. Elke lijstvorming is altijd een moeilijke evenwichtsoefening.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we een goede mix hebben gevonden van ervaring en vernieuwing. In onze top tien staan er vijf nieuwe kandidaten. Met Team Deerlijk trekken we als één hecht team naar de stembus. In 2018 zijn we erin geslaagd om de absolute meerderheid van CD&V te breken. Nu in 2024 is het onze ambitie om de grootste partij te worden in Deerlijk. Team Deerlijk is een liberale partij met een sociaal hart, een groene long en een blauwe ziel. Vrijheid is ons hoogste doel. Dat krijg je niet cadeau. Daarvoor moet je werken, verantwoordelijkheid opnemen en durven strijden.”

Gekende namen

Team Deerlijk slaagde erin om enkele gekende namen op de lijst te krijgen. De opmerkelijkste zijn milieuconsulent Jan Feryn (vader van Lize, red.), die ook voorzitter is van Natuurpunt Gaverstreke, Niels Lanckbeen (zaakvoerder van Burgerlijk), Bruno Lecluyse (directeur van de vrije basisschool Belgiek-Molenhoek) en Moniek Vandezande-Van Eeckhout, die tijdens de jongste federale verkiezingen nog een plaats had op de lijst Voor U.

Kandidatenlijst

De 23 kandidaten van Team Deerlijk: 1. Bert Schelfhout (40), 2. Sophie Mespreuve (44), 3. Matthias Vanneste (38), 4. Sandra De Leeuw-Goussey (55), 5. Philip Ghekiere (59), 6. Jan Feryn (64), 7. Marleen Deblock (60), 8. Kevin Meyfroid (42), 9. Bruno Lecluyse (49), 10. Niels Lanckbeen (32), 11. Marie Ghekiere (24), 12. Jelle Decock (33), 13. Kris De Leeuw (62), 14. Maurice Bekaert (67), 15. Kimberly Reynaert (29), 16. Emiel Feryn (21), 17. Rachel De Marez (22), 18. Amber Van Den Broucke (23), 19. Jana Van Craen (27), 20. Margo de Bakker (56), 21. Caitlin Demeulemeester (21), 22. Moniek Vandezande-Van Eeckhout (74), 23. Wim Vermeulen (70). (DRD)