Team Burgemeester Zedelgem voltallig, Pedro Matthys duwt de lijst

V.l.n.r. zien we Martine Vanhollebeke, Nico De Ruwe, burgemeester Annick Vermeulen, André De Splentere en Pedro Matthys. © BC

Pedro Matthys duwt de lijst Team Burgemeester in Zedelgem. André De Splentere, Martine Vanhollebeke en Nico De Ruwe vervolledigen de lijst waarmee burgemeester Annick Vermeulen in oktober naar de kiezers trekt.

De 50-jarige ondernemer Pedro Matthys uit Loppem, partner van Wendy Van Raepenbusch en papa van Lobke en Warre, zal de lijst Team Burgemeester duwen. Pedro heeft zich altijd met volle goesting en enthousiasme ingezet voor het Loppemse verenigingsleven. Hij is ook al meer dan twintig jaar een van de bezielers van de jaarlijkse rommelmarkt met Loppem-kermis en tevens medeoprichter van Bedrijvig Zedelgem. Pedro startte zijn politieke loopbaan in 1994 en was naast vele jaren gemeenteraadslid ook lid van de OCMW-raad. Hij trad voorts op als fractieleider binnen het kartel CD&V-Nieuw. Na een pauze van zes jaar wordt Pedro nu lijstduwer bij Team Burgemeester.

Warme gemeente

André De Splentere (69) is getrouwd met Johanna Vandamme. De Loppemnaar is gepensioneerd landbouwer. Al acht generaties lang leeft zijn familie sociaal en cultureel mee met de Loppemse bevolking. André is lid van de Algemene Vergadering Karel de Goede voor de Sint-Maartensschool. Daarnaast is hij al sinds 1992 voorzitter van de Landelijke Gilde Loppem.

Voor de gemeente Zedelgem is hij lid van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening en het bijzonder comité voor sociale dienst. “Ik wil mij voort inzetten voor de landbouw, maar evenzeer een stem zijn voor diegenen die een warme landelijke gemeente willen in het verstedelijkte gebied Zedelgem”, aldus André De Splentere.

Martine Vanhollebeke (60) woont in Zedelgem-De Leeuw. Zij is getrouwd met Philip Tanghe, moeder van Kevin (zelfstandig loodgieter) en Dimitri (rolstoelbasketter) alsook trotse nonna van Greta. Zij verzorgt de administratie in het familiebedrijf. Martine is al drie jaar gemeenteraadslid. Voordien was zij meer dan 12 jaar OCMW-raadslid. Martine is actief lid van de adviesraad voor mensen met een beperking, van de raad van Beweging.net Zedelgem en kernlid van Samana Zedelgem. Martine ijvert voor een verdere uitbouw van de zorg.

Veilige gemeente

Nico De Ruwe (53) is bestuurslid bij FC Veldegem. Als jongeman was hij jaren een drijvende kracht achter JC ‘t Kalf, later zette hij zijn schouders onder de oudervereniging van basisschool De Glimlach. Met een moeder uit Veldegem en vader uit Loppem – de Swarten Hoop als familieboerderij is Nico een rasechte man van de gemeente. Nico ijvert voor een gezond financieel beleid, waarbinnen met gerichte investeringen een optimale ondersteuning van alle verenigingen gerealiseerd wordt. “Een veilige en propere gemeente waar onze kinderen, gezinnen, senioren, kortom iedereen zich volop kan ontplooien en kleur geven aan het leven, daar ga ik voor.”