Team Burgemeester heeft volledige lijst klaar: “Tijd voor een frisse wind in Tielt”

Alle 31 kandidaten voor Team Burgemeester Tielt. © GF
Redactie KW

Dat huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst bovenaan de lijst staat, gevolgd door Veerle Vervaeke en Benedict Van Staen, wisten we al, maar nu is ook de voltallige ploeg van ‘Team Burgemeester’ bekend. De partij wil naar eigen zeggen een frisse wind laten waaien door de politieke arena van Tielt.

Team Burgemeester werd in maart 2024 boven de doopvont gehouden en werd gevormd uit drie partners. Het gaat om de Meulebeekse Lijst van de Burgemeester, de eengemaakte N-VA van Tielt – Meulebeke en TeaM 2024 (de Tieltse liberalen). “We staan voor gelijkgestemden die de fusiestad Tielt in beweging willen krijgen, die zaken willen realiseren en de stad Tielt een nieuwe dynamiek wil geven”, aldus de partij. “We zijn een team met politieke ervaring, leiderschap en complementaire talenten.”

Meer ambitie en meer langetermijnvisie

Volgens lijsttrekker Dirk Verwilst heeft de nieuwe fusiestad nood aan meer ambitie en meer langetermijnvisie. “Tielt heeft een boost nodig. De burgers en ondernemers vragen meer dynamiek en meer vooruitgang. Te veel dossiers in Tielt zijn hangende, maar ook in Meulebeke is het werk nog niet af. We willen een frisse wind laten waaien door de politieke arena van Tielt en de inwoners weer vertrouwen geven in een daadkrachtig en inclusief bestuur. We willen vooral een nieuw verhaal brengen.”

Lijst nu compleet

Halfweg vorige maand werd al een flink deel van de kandidaten voorgesteld en daar worden nu nog enkele namen aan toegevoegd. Het gaat om huidig Meulebeekse gemeenteraadslid Kristof Vande Walle en Meulebeeks schepen Anneke Dejonghe. Vanuit de Tieltse gemeenteraad staat Roos Baert op de lijst. Ook Kanegemnaar Guido Weustenraed doet mee, net als Evelyne Wielfaert uit Aarsele en Luna Vancraeyenest uit ’t Veld. De gemiddelde leeftijd van de 31 kandidaten is 47 jaar. Er staan acht nieuwe gezichten op de lijst.

Team Burgemeester is de vierde volledige lijst van Tielt-Meulebeke. Eerder maakten Iedereen Telt, CD&V – Lijst voor de Burger en Vooruit ook al hun 31 kandidaten bekend.

Alle 31 kandidaten van Team Burgemeester

1. VERWILST Dirk – Meulebeke

Gehuwd met Katleen Debuf, vader van twee. Zaakvoerder industriële bakkerij DV Foods. Politiek actief sinds 2007: 6 jaar schepen en 12 jaar burgemeester in Meulebeke. Voorzitter Berecross – ondervoorzitter KFCM – bestuurder Sint-Andriesziekenhuis – Bestuurder Unizo Meulebeke – lid LG – lid Tuinhier.

2. VERVAEKE Veerle – Aarsele

Partner van Tom Steyaert en mama van drie. 24 jaar gemeenteraadslid Tielt, lid Politieraad, gewezen schepen van openbare werken en landbouw. Burgerlijk bouwkundig ingenieur, werkzaam in de productcertificatie

3. VAN STAEN Benedikt – Marialoop

Supply Chain Manager bij TWE Meulebeke. Gehuwd met Valerie Ameye, vader van drie. 12 jaar gemeenteraadslid, politieraadslid, fractieleider N-VA Meulebeke.

4. SEYS Katrien – Meulebeke

Gehuwd met Dirk Martens, mama van drie. Schepen openbare werken, mobiliteit en verkeer, landbouw en evenementen. 12 jaar politiek actief waarvan 9 jaar als schepen.

5. DESMET Koen – Tielt

Sinds kort verhuisd naar Tielt, voorheen inwoner van Meulebeke. Gehuwd met Fabienne en twee kinderen. Zelfstandig marktkramer. Lid van de Tieltse fietsclub ‘De Bicro’s’ en voetbalfan.

6. VANHEE Machteld – Meulebeke

Wettelijk Samenwonend, 2 kinderen. Technisch adviseur coördinator in buitengewoon secundair onderwijs in Kortrijk.

7. BOSSUYT Danny – De Paanders

Landbouwer en Technisch medewerker Inagro (Beitem). Gehuwd met Sabine Van Overbeke. Drie kinderen. Schepen van cultuur, bibliotheek, begraafplaatsen, groenonderhoud, leefmilieu en klimaat. Lid raad van bestuur IVIO. Politiek actief sinds 1994. Straks 18 jaar schepen. Gewezen provincieraadslid.

8. TACK Joris – Aarsele

Alleenstaand. Technicus in voedingsbedrijf. Gemeenteraadslid en lid van het AGB. Bestuurslid voetbalclub Dosko Kanegem, medeorganisator loop & wandelevent De Snelle Sletsen, Lid van WTC De Kurte Tieze, joggingclub AVMO en Ondernemend Tielt

9. BAERT Roos – Tielt

Partner van Yves Werbrouck en mama van een dochter. Leerkracht in het VTI van Izegem en huidig gemeenteraadslid.

10. WEUSTENRAED Guido – Kanegem

Financieel expert in een Belgische grootbank. Ervaring met (crisis)management, economie en financiën. Voorzitter van Team 2024/Open VLD Tielt, mede-organisator van De Snelle Sletsenloop (Kanegem) en lid van WTC De Kurte Tieze en enkele (advies)raden van bestuur van bedrijven en vzw’s.

11. DE POORTER Johan – Marialoop

Parlementair medewerker bij N-VA en provincieraadslid, lid Bijzonder comité Meulebeke.

12. DEJONGHE Anneke – Meulebeke

Dochter van kunstenaar Marc Dejonghe, vrouw van Steven Declerck, mama van twee tieners. Huidig schepen van financiën, communicatie, onderwijs, toerisme, jeugd, ICT en kerkfabrieken. Specifieke leerondersteuner voor kinderen met taalstoornissen in het basisonderwijs. Afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen als professionele ballerina.

13. DEHULLU Ines – Tielt

Notarieel medewerker. Alleenstaand. Houdt van fitness, Zumba, lezen en voetbal.

14. VANCRAEYENEST Luna – ‘t Veld

Dochter van Saskia Windels en Anthony Vancraeyenest. 25 jaar. Runt zelfstandige broodjeszaak ‘De Sneppe bij Luna’ op ’t Veld. Oud-leidster Chiro Meulebeke.

15. DELBAERE Pieterjan – Meulebeke

Senior Accountant bij Dicofoods in Ardooie. Vrijgezel. Bestuurder bij voetbalclub KFC Meulebeke, voorzitter Gemeentelijke Sportraad Meulebeke, secretaris vzw Cyclocross Meulebeke.

16. NEIRYNCK Katty – Tielt

Samenwonend met Luc Deserranno en haar jongste zoon. Mama van drie. Loketbediende bij de mutualiteit LMPlus in de kantoren Tielt/Izegem en Waregem.

17. VANEECKHOUTE Lieven – Meulebeke

Partner van Marnik Serroen. Vader van twee. Gemeenteraadslid. Zelfstandig kaashandelaar en marktkramer, ook in Tielt.

18. SOENENS Amelie – Meulebeke

Partner van Jurgen Van Eenooghe, moeder van twee. Werkt als opvoeder en is huidig gemeenteraadslid in Meulebeke.

19. WIELFAERT Evelyne – Aarsele

Gehuwd met Dieter Dewulf en moeder van vier zonen. Werkt als voetverzorgster/schoonheidszorgen alsook in de zorgsector. Actief lid bij Het Marialoops Volkstoneel.

20. DE WITTE Heidi – Schuiferskapelle

Gehuwd met Nico Verwilst, moeder van een dochter die inmiddels ook voor een kleinzoon zorgde. Arbeider in de keuken bij een lokale ambachtelijke slager.

21. VANDE WALLE Kristof – De Paanders

Tuinaannemer. Weduwnaar van Anneleen Van Parys, intussen in een relatie met Ilse Masscheleyn. Gemeenteraadslid. Erevoorzitter KLJ Meulebeke, Oud-bestuurslid KLJ gewest Tielt, Lid LG Meulebeke, lid Tuinhier Meulebeke.

22. DE CONINCK Ronna – Tielt

Dochter van Joyce Vanzieleghem en Danny De Coninck, stiefdochter van Patrick Feliers. 21 jaar. Studente logopedie aan Hogent.

23. LEMA Hans – Schuiferskapelle

Gehuwd met Sandra Muylaert, vader van twee. Commercieel afgevaardigde. Lid van Bewonersplatform Schuiferskapelle.

24. DESPLENTER Lieve – Meulebeke

Gepensioneerd en één dochter. Actief lid in verschillende verenigingen in Meulebeke, Femma, Okra, WTC – De Morgenvrienden, Samana. Fietsen en wandelen.

25. VANDEGINSTE Gudrun – Tielt

Getrouwd met Hans De Vrieze (van voormalige Slagerij Hans in de Bruggestraat in Tielt). Moeder van twee en grootmoeder van twee. Quality Manager bij Barco Kortrijk.

26. GUNST Jean-Marie – Meulebeke

Getrouwd met Carine Desimpelaere, 2 zonen. Landbouwer op rust. Schepen in Meulebeke van patrimonium, sport, dienstencentrum en serviceflats. Gewezen voorzitter van de Landelijke Gilde, bedrijf Gilde en Regioraad BB.

27. DE MAREZ Bernard – ’t Veld

Leraar land- en tuinbouwschool Tielt op rust, gewezen Technisch adviseur coördinator VTI Tielt. Gehuwd met Marijke Vanhalst, vader van twee en grootvader van vier. Gemeenteraadslid. Voorzitter feestcomiteit ’t Veld Meulebeke, voorzitter ’t veld MAP vzw Meulebeke, voorzitter Ridders in de orde van de Grote Beer, voorzitter NEOS Meulebeke.

28. VEREECKE Stefaan – Tielt

Gepensioneerd. Alleenstaand zonder kinderen. Was eerder actief bij CD&V Tielt en zetelde ook voor die partij in de gemeenteraad. Maakte echter de overstap naar het nieuwe politieke project van Verwilst. Lid van de Watewystappers, AVMO en wandelvoetbalclub WVC ‘t Pompierke. Bestuurslid van Tievolley Tielt.

29. CALLEWAERT Mia – Tielt

Gepensioneerd. Gehuwd, 2 kinderen, 2 kleinkinderen. Gemeenteraadslid. Bezieler en lesgeefster balletgroep Attitude.

30. GERMONPRE Simon – Tielt

Gehuwd met Lieselot Callens, een zoon. Huidig gemeenteraadslid. Werkt als aankoper.

31. MAUWS Henk – Tielt

Alleenstaand, twee dochters. SAP-expert bij Coca-Cola Europacific Partners. Gemeenteraadslid, lid Raad Van Bestuur Zorgbedrijf, lid Politieraad.