Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Lijsttrekker Trees Vandeputte (vooraan op de foto in blauwe bloes) wil zich samen met 20 anderen engageren voor Avelgem. © GF
Redactie KW

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.

Lijsttrekker Trees Vandeputte (59) wil zich samen met twintig anderen zo goed mogelijk inzetten voor Avelgem. Opvallend aan de lijst, is de jongste kandidate, nog maar achttien jaar. “Louise is nog maar net aan haar studies rechten begonnen, maar wil zich tegelijkertijd ook inzetten voor onze gemeente. Dat is heel mooi om te zien. Maar we hebben niet alleen jong geweld in ons team, maar ook enkele oudere en ervaren mensen, die al voor de derde of vierde keer opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen”, vertelt Trees.

Thema’s

Bij Team Avelgem vinden ze verschillende thema’s belangrijk. “Wij willen streven naar het behoud van het gemeentelijk patrimonium. Zo staat het gemeentehuis op dit moment leeg en is het station te koop. Dat willen wij graag anders zien. Ook verkeersveiligheid en mobiliteit blijft een werkpunt in Avelgem. Er lopen twee grote gewestwegen door Avelgem en deelgemeentes, de Oudenaardsesteenweg en de Doorniksesteenweg. Daardoor passeert er veel vrachtverkeer door onze bebouwde kommen, wat we niet kunnen vermijden. Wij willen meer zones 30 invoeren, om dit veiliger te laten gebeuren. Ook is de Doorniksesteenweg dringend toe aan vernieuwing. Er moeten bredere voetpaden en beter fietsbaden komen”, legt Trees uit.

Op vlak van mobiliteit kunnen er volgens Team Avelgem ook nog aanpassingen doorgevoerd worden. “Doordat de school vernieuwd is en alles nu samen zit, is het er heel druk wanneer de kinderen klaar zijn met school. Het verkeer zit dan voor een halfuur helemaal vast. We moeten kijken wat hier de beste oplossing is en de situatie aanpassen”, vult Trees aan. Ook voor de jeugd willen ze zich blijven inzetten, door meer aandacht te besteden aan mentaal welzijn.

Niet in oppositie

Ondanks al deze belangrijke thema’s, is er voor Team Avelgem één iets dat ze absoluut naar buiten willen brengen. “Voor ons is het belangrijkste de samenwerking met de andere partijen. Met de vorige verkiezingen zaten we in de oppositie, maar nu zouden we heel graag terug meebesturen, met nieuwe raadsleden en frisse ideeën van onze nieuwe kandidaten. Wij staan er zeker voor open om met de andere partijen aan de slag te gaan. Samenwerken is de boodschap”, klinkt het.

De volledige lijst: 1. Trees Vandeputte (59), 2. Bram Van den Bunder (35), 3. Eva Deflo (34), 4. Koen Byls (58), 5. Jens Vanwambeke (41), 6. Lotte Baert (45), 7. Michael Delbeke (30), 8. Nina Hordieieva (42), 9. Thomas Missiaen (26), 10. Bernadette Vanherpe (73), 11. Jörgli Maes (40), 12. Louise Detailleur (18), 13. Branco Vandecasteele (22), 14. Lien Van Steenbrugge (43), 15. Shane Weytsman (35), 16. Paul Decoster (67), 17. Ruth Verbrugge (54), 18. Michel Davidts (59), 19. Rosa Vandeburie (79), 20. Lieve Kindts (70), 21. Koen Van Steenbrugge (50).