Sophie De Clerck, dierenvriend met een hart voor Harelbeke, op lijst Vooruit: “Verder werken aan stad waarin iedereen zich thuis voelt”

Sophie met haar honden (gf)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Sophie De Clercq (53), kassamedewerkster bij Delhaize, maar vooral dierenvriend, komt op met de gemeenteraadsverkiezingen voor Vooruit. Ze staat op de negentiende plek. Sophie is gehuwd met Stephen en moeder van Thibault en Maïthé. Ze is oma van Joël en een bekend gezicht in Harelbeke. Met CLERCKIES limoncello zamelde ze al meer dan € 2000 euro in voor Galgo Save Belgium.

“Elke glimlach, goeiedag, of kort babbeltje toont mij hoe fijn Harelbeke kan zijn”, klinkt het bij Sophie. “Als kassamedewerker en tijdens mijn wandelingen ervaar ik dit elke dag. Met jullie steun kan ik in de gemeenteraad verder werken aan een aangename, groene stad met goed onderhouden voet- en fietspaden, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt.”

Rode draad

Haar liefde voor dieren is een rode draad doorheen haar leven. Al van jongs af aan wandelde ze met asielhonden, en sinds haar huwelijk adopteert ze enkel honden uit asielen. Tijdens de coronapandemie adopteerden Sophie en haar gezin Teyo, een Spaanse windhond. Dit inspireerde haar tot een bijzonder initiatief: het maken van ‘CLERCKIES limoncello’ om geld in te zamelen voor de organisatie ‘Galgo Save Belgium’, die zich inzet voor Spaanse asielhonden.

“Het verhaal van de limoncello begon tijdens de pandemie. We hadden net Teyo geadopteerd via ‘Galgo Save Belgium’, en ik wilde iets bijdragen. Zo kwam ik op het idee om limoncello te maken met een Siciliaans recept. Wat ik nooit had verwacht, gebeurde: de verkoop explodeerde. Mensen waren allemaal thuis en hadden de tijd om te aperitieven, en zo groeide mijn initiatief. Na zes maanden, hebben we dan onze twee hond, Nora uit Spanje, geadopteerd.”

“Tot op de dag van vandaag maak ik af en toe nog steeds limoncello en arancello, waarbij ik de opbrengst doneer aan het goede doel. Binnenkort kan ik opnieuw € 350 storten, wat het totaal op € 2220 brengt. Dit alles doe ik met veel liefde, en met de steun van mijn man Stephen, die helpt bij het leveren, en mijn dochter, die als grafisch ontwerpster de etiketten ontwerpt. Daarnaast zijn er zoveel anderen die mij helpen, en natuurlijk de mensen die de flesjes kopen voor het goede doel.”