Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”

Siegfried Van Reeth en voorzitter Philippe Mus. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Damse boekhandelaar Siegfried Van Reeth verruilt zijn engagement binnen N-VA Damme voor een plaats als bestuurslid bij Vlaams Belang. “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”, zegt Siegfried, die ook zelf op de lijst zal staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Voor het eerst in bijzonder lange tijd komt Vlaams Belang nog eens op met een eigen verkiezingslijst in Damme. Gesterkt door goede nationale peilingen én resultaten werd onder voorzitterschap van Philippe Mus uit Sijsele, die actief is als manager in de transportsector, enkele maanden terug de afdeling Vlaams Belang Damme boven de doopvont gehouden. En nu kondigen ze dus een eerste ‘transfer’ aan. Siegfried Van Reeth vervoegt de rangen van Vlaams Belang Damme als bestuurslid en zal ook effectief op de lijst staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Siegfried Van Reeth, die roots heeft in het Antwerpse, was in een niet zo ver verleden nog bestuurslid bij N-VA Damme en kandideerde ook al op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als zelfstandig boekhandelaar en voormalig ondervoorzitter van de – intussen opgedoekte – handelsgebuurtekring is Siegfried wel een bekend figuur in Damme-centrum. “Ik ben enorm trots om Siegfried te mogen verwelkomen als bestuurslid bij Vlaams Belang Damme”, zegt voorzitter Philippe Mus. “Met zijn ervaring en kennis van de politiek in Damme is Siegfried enkel en alleen maar een meerwaarde voor ons.”

“Gezien het links liberaal discours dat N-VA nationaal volgt, was er voor mij als echte rechtse flamingant geen plaats meer. Bij Vlaams Belang voel ik me nu echt goed thuis”, vult Sigfried Van Reeth aan. Vlaams Belang Damme zoekt nog steeds kandidaten – en zeker vrouwelijke – om de lijst te vervolledigen.