RESPECT strikt Adelheid ‘Heidi’ Maesen als kandidaat op de lijst: “De schuldenlast was nooit zo hoog”

Lijsttrekker Frederick Spaey is tevreden dat hij Heidi Maesen heeft kunnen overtuigen om kandidaat te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

De nieuwe partij RESPECT in Middelkerke, met Frederick Spaey als lijsttrekker, heeft haar lijst voor de lokale verkiezingen vervolledigd.

“We hebben zeventien speerpunten die wij ook door middel van een aantal verschillende flyers zullen bekendmaken aan de bevolking. Ik denk dat wij op een positieve manier klaar zijn om de burger een beter Middelkerke te bezorgen. Momenteel zijn er toch een aantal problemen. Middelkerke moet beter kunnen dan wat de gemeente momenteel doet. We hebben dus zeventien speerpunten die terug te vinden zijn op respectmiddelkerke.be”, zegt Frederick Spaey.

Een van de belangrijkste is volgens de partij het parkeerbeleid. “Dat moet veel beter kunnen. Nu wordt de burger in zijn portefeuille geraakt terwijl het de bedoeling is dat het parkeerbeleid ten gunste staat van de burger en niet ten koste van de burger”, vindt Frederick Spaey nog.

“Ik vind het nu nodig om niet meer passief aan de zijlijn toe te kijken” – Heidi Maesen

De partij vindt ook dat het financieel beleid veel verantwoordelijker moet. “De schuldenlast in Middelkerke is nog nooit zo hoog geweest. Wij hebben de hoogste schuld per inwoner van heel Vlaanderen. Veel meer dan steden als Antwerpen, Gent en Brugge met hun grootstedelijke problematiek. Verder moet er een veiliger en aantrekkelijker openbaar domein komen. Wij zijn van mening dat er veel meer geïnvesteerd moet worden in middelen en mensen om dat ook mogelijk te maken. Als je nieuwe wegen aanlegt moeten die onderhouden kunnen worden. En dat kan enkel met voldoende personeel en middelen.”

Inspraak

“Wij willen meer respect voor de Middelkerkse bevolking. Momenteel is er geen enkele inspraak. Men duwt projecten erdoor en pas als de projecten volledig beslist zijn, komt men ermee naar de burger. Zonder dat er eigenlijk nog aanpassingen mogelijk zijn. Dat moet veel beter. Daarnaast willen wij ook het gezinsvriendelijke klimaat behouden. Wij zijn een gezinsvriendelijke gemeente en dat moet behouden blijven. Prestigeprojecten horen hier niet thuis.”

Politieke familie

Een van de nieuwkomers is Adelheid Heidi Maesen. Zij heeft een verleden in de politiek. “Ik ben opgegroeid in een politiek geëngageerd gezin. Twee broers hebben jaren aan politiek gedaan. Zo is Lode 16 jaar gemeenteraadslid geweest en zes jaar schepen in Middelkerke. Daarnaast was hij nog eens acht jaar parlementair medewerker. Uiteindelijk heeft hij een aantal jaren geleden de Middelkerkse politiek vaarwel gezegd. Hij is nu hoofd van de jeugddienst in Nieuwpoort geworden. 12 jaar en 6 jaar geleden zijn ze al aan mijn deur komen aankloppen. Ik heb telkens geweigerd. Maar nu vind ik dat het nodig is om niet meer passief aan de zijlijn toe te kijken. Daarom voel ik me goed bij Respect, een enthousiaste groep jonge mensen, die zich nog willen inzetten voor de politiek. Ik ga kijken of de burger mij ook vertrouwt.”

Frederick Spaey: “Heidi is inderdaad een van de meer dan acht nieuwe kandidaten op de lijst. Wij hebben wat moeite moeten doen om Heidi te overtuigen. Zij is inderdaad al een aantal keren benaderd geweest. En wij zijn zeer tevreden dat wij haar deze keer effectief over de streep hebben kunnen trekken. Ik denk dat zij een grote meerwaarde is voor onze partij. Zij zit in een milieu waarmee we net iets minder voeling hadden. Het is de bedoeling om met onze lijst zo breed mogelijk te gaan zodat de volledige bevolking maximaal vertegenwoordigd wordt.”