Michiel Descheemaeker trekt lijst Vlaams Belang in kieskring Kortijk-Roeselare-Tielt

Donderdagnamiddag vond de lijstvoorstelling plaats in het provinciaal secretariaat in Kachtem. Sommige kandidaten moesten zich laten verontschuldigen. Je herkent vooraan v.l.n.r. Liesbeth Vercaemst, Sofie Vlece, Michiel Descheemaeker, Filip Buyse en Wouter Vermeersch. Achteraan v.l.n.r. Heidi Sohier, Filip Naert, Deborah Buyse, Gregory De Roeck, Marniek De Bruyne, Virginie Gallez, Martijn De Maesschalck en Joke Nollet.
Wouter Vander Stricht

Vlaams Belang stelde in de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt de lijst voor. De partij, die liever dit bestuursniveau zou afgeschaft zien, trekt met lijsttrekker Michiel Descheemaeker naar de kiezer. Wouter Vermeersch, kandidaat-burgemeester in Kortrijk, duwt de lijst. De partij telt momenteel vijf zetels in de provincieraad. “Maar we willen zoals overal ook daar vooruit gaan,” klinkt het bij Michiel Descheemaeker.

De provincieraadsverkiezingen vinden net als de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober plaats. Heel wat kandidaten die op gemeentelijk niveau naar je stem dingen, doen dat ook voor de provincie. De lijsttrekker voor de provincie voor de Kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt staat ook op de derde plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare. Hij is als advocaat actief in zijn stad en geeft ook les als praktijkassitent aan KULAK. Wouter Vermeersch, federaal parlementslid en kandidaat-burgemeester voor Kortrijk, duwt de lijst. Sofie Cleve staat op de tweede plaats, zij is ook lijsttrekker in Lendelede en Filip Buyse neemt zowel provinciaal als voor de stad Izegem de derde plaats in. Hij was de (bijna) voorbije beleidsperiode ook fractieleider voor VB in de provincieraad. “Het rapport dat Vooruit, Open VLD en CD&V kan voorleggen oogt niet mooi”, is hij van mening. “Heel wat investeringsplannen zijn dode letter gebleven, terwijl de kosten almaar opliepen. De provincie heeft minder bevoegdheden, maar het personeelsbestand groeide wel verder aan.”

De hand reiken

Vlaams Belang wil alle bevoegdheden van de provincie overhevelen naar het lokale, intergemeentelijke en Vlaamse niveau. “En daarvoor is een staatshervorming nodig. Maar daar horen we niets van bij de huidige vorming van onze regeringen.”

Vlaams Belang wil ook minder belastingen, een veilig West-Vlaanderen en een West-Vlaams West-Vlaanderen. “Het karakter van onze dorpen en steden moet behouden worden.’

Tot slot richtte lijsttrekker Michiel Descheemaeker zich zowel tot de kiezer als tot de andere partijen en hun verkozenen. “We reiken de hand naar iedereen die een rechts beleid wil voeren. Er is geen opkomstplicht meer, maar kom massaal stemmen”, riep hij op. “Je stemt telt meer dan ooit.”

De volledige lijst

1. Michiel Descheemaeker (32, Roeselare)

2.Sofie Cleve (48, Lendelede)

3. Filip Buyse (55, Izegem)

4. Marniek De Bruyne (64, Kortrijk)

5. Kimberley Dugardein (38, Waregem)

6. Martijn De Maesschalck (19, Anzegem)

7. Deborah Buyse (33, Izegem)

8. Joke Nollet (49, Menen)

9. Filip Naert (66, Tielt)

10. Liesbeth Vercaemst (41, Kortrijk)

11. Gregory De Roeck (28, Roeselare)

12. Heidi Sohier (26, Harelbeke)

13. Virginie Gallez (32, Wingene)

14. Stevy Greeven (36, Hooglede)

15. Hilde Vansteenkiste (53, Ardooie)

16. Wouter Vermeersch (39, Kortrijk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier