Lies Laridon krijgt belangrijke rol in de provincieraad en wordt gedeputeerde vanaf 2028: “Heel blij met dit vertrouwen”

Lies Laridon verloor op 13 oktober haar sjerp in Diksmuide, maar krijgt binnen vier jaar een belangrijke rol in de provincieraad. © Archief MVO
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Nadat eerder al bekend raakte dat CD&V, N-VA en vooruit de provincieraad in West-Vlaanderen zouden besturen, maakte CD&V nu ook haar gedeputeerden bekend. Zo blijven Bart Naeyaert en Jean de Bethune zetelen in de deputatie. In 2028 wordt de Bethune dan opgevolgd door Lies Laridon, huidig burgemeester in Diksmuide.

Lies Laridon verloor op 13 oktober haar sjerp in Diksmuide. Niet haar partij Team8600, maar wel Actie! van Koen Coupillie werd de grootste. Voor Lies Laridon ligt binnen vier jaar dus wel een belangrijke rol weggelegd in de provincieraad. Dan volgt ze Jean de Bethune op als gedeputeerde.

“Ik heb 18 jaar ervaring met lokaal besturen. Ik ben dan ook heel blij dat ik van mijn partij het vertrouwen krijg om de laatste twee jaar van de volgende legislatuur in de provincieraad mijn ervaring in te zetten”, reageert Lies Laridon. “Dit is een teken van vertrouwen om samen West-Vlaanderen verder uit te bouwen. Ik ben heel blij dat ik op die manier het werk van Jean de Bethune verder kan zetten.”

Initiatiefrecht

In haar thuisstad Diksmuide is er nog geen witte rook over een nieuwe coalitie. “Het initiatiefrecht ligt nog altijd bij Koen Coupillie en Actie!”, reageert Lies Laridon daarover kort. “Voorlopig is er geen nieuws te melden, we onderhandelen achter de schermen verder.”

Als er eind deze week geen akkoord is over de nieuwe coalitie, dan verhuist het initiatiefrecht van Koen Coupillie naar Lies Laridon. Met 2.403 voorkeursstemmen was ze anderhalve week geleden het stemmenkanon in Diksmuide, al haalde haar partij Team8600 twee zetels minder (10) binnen dan Actie! (12). De resterende drie zetels in Diksmuide gingen naar Vlaams Belang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier