Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort tijdens de voorstelling van alle kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. © PG
Redactie KW

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.

Na dertig jaar van onafgebroken bestuur door CD&V is het volgens Vermote hoog tijd voor een nieuwe richting. “Met deze ploeg zijn we helemaal klaar voor de verkiezingsstrijd. De weg naar de burgemeesterssjerp ligt helemaal open en ik ben klaar om die rol op te nemen. Burgemeester zijn, is, meer dan vroeger, een stad managen. Vanuit mijn job heb ik misschien dat streepje voor op mijn concullega’s. Ik breng deze ervaring mee aan tafel en hoop de kiezer hiermee ook te overtuigen.”

Pro Nieuwpoort maakt duidelijk dat zij klaar staan voor verandering, met een ambitieus speerpunt dat ze vol overtuiging naar de kiezer brengen: een grondige analyse van de stadsfinanciën toont volgens hen aan dat de gemeentebelasting verminderd en zelfs helemaal afgeschaft kan worden. “Met dit speerpunt trekken we naar 13 oktober”, benadrukt Vermote.

Met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar combineert het team ervaring met de dynamiek van jongere kandidaten. De lijst zier er als volgt uit: Nicolas Vermote (42) is directeur van De Barkentijn, Anke Inghelbrecht (44) werkt als lector sociaal werk, Arnel Lemaire (62) is gemeenteraadslid, Karolien Oyen (39) is leerkracht en leerlingbegeleider, Jurgen Meersch (50) is ondernemer, Roos Couvreur (52) is kinesist in een woonzorgcentrum, Stijn Deschilder (47) werkt als wegentoezichter bij het Agentschap Wegen & Verkeer, Iana Spooren (27) is communicatiemedewerker bij HoGent, Jeroen Declerck (33) is zelfstandig manueel therapeut en kinesitherapeut, Bianca Smagge (51) is medewerker bij De Barkentijn, Jens De Muynck (24) is leerkracht wiskunde-fysica, Kimberly Dewulf (28) is regiomanager bij brouwerij Haacht, Matthew Ceulemans (36) is projectleider bij Orona, Miranda Yserbyt (52) is medisch pedicure, Renaat Allemeersch (65) is thuisverpleger op rust, Lulu Jagt (44) is tolk, Jeff Simoen (42) is adjunct-directeur van De Barkentijn, Julie Catteeuw (41) is salesverantwoordelijke bij Floreal Nieuwpoort, Lyes Oueslati (39) is treinbestuurder, Nele Decorte (37) is zaakvoerder van Juliette en Jo Rousseau (73) is gemeenteraadslid en een ervaren rot in het vak. (PG)