Partij Burg+ stelt kandidaten voor: “Groep van mensen die allemaal een positieve bijdrage leveren aan Kuurne”

De 23 kandidaten waarmee partij Burg+ naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Zaterdagmorgen heeft de Kuurnse partij Burg+ haar 23 kandidaten voorgesteld waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.

De partij Burg+, die zo’n negen maanden geleden werd opgericht, is een samenstelling van leden van CD&V Kuurne, Open VLD Kuurne en verruimers, aangevoerd door huidig burgemeester Francis Benoit. “Burg+ symboliseert een groep van mensen die allemaal een positieve bijdrage leveren aan Kuurne”, vertelt Francis Benoit. “De focus ligt op actieve burgerparticipatie en het identificeren van de bijdragen van alle bewoners op diverse beleidsterreinen. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten op onze lijst ligt op 48 jaar, waarbij onze jongste kandidaat 20 jaar is en onze oudste 68 lentes telt. Een vijftiental kandidaten was reeds eerder terug te vinden als kandidaat op een verkiezingslijst, maar ook vernieuwing speelde mee bij de vorming van de lijst. Hierdoor konden we ook acht nieuwkomers een plaatsje geven op onze Burg+-lijst.”

De kandidaten

De kandidaten op de lijst zijn afkomstig uit de drie kernen die Kuurne telt. Nieuwkomers binnen de gemeentepolitiek op de lijst van Burg+ zijn onder meer oud-leidster van KSA Ambroos Céline D’Halluin, Okra-lid Greta Verhaeghe, de jongste kandidaat van de lijst Lukas Lannoo, kleinzoon van Gilbert Defoort en student handelswetenschappen aan de universiteit van Gent. Verder is er ook nog Larisa Petrova, animatrice in het WZC Carpentier, Lore Duponselle, studente Ergotherapie en voorzitter van jeugdhuis ’t Molentje, Gaëtan Legein, werkzaam bij SW+ als pandbegeleider, Sarah Stamper, dochter van wijlen Stefaan Stamper en werkzaam bij Waak en ten slotte Rita Verdure, woonachtig in Sente op het Hof Dewulf – Verdurere.

De campagne van Burg+ werd afgetrapt met een uitgebreid ontbijt, gevolgd door een fotosessie. De overige namen op de lijst zijn Francis Benoit, Willem Vanwynsberghe, Jan Deprez, Chris Delneste, Bert Deroo, Marc Plets, Eveline Van Haverbeke, Hilde Vanhauwaert, Isabelle Vereecke, Severino Werbrouck, Carine Debrouwere, Johan Schietgat, Lawrence Bouckaert, Fanny Decock en Julie De Bleeckere.