Pablo Annys wil burgemeester worden met Plan B: “Brugge heeft nood aan burgemeester voor de lange termijn, die ook 100 procent sociaal is”

Vooruit verzamelde vrijdagavond in Het Entrepot in de Brugse binnenhaven. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Vooruit Brugge heeft vrijdagavond in Het Entrepot de aftrap gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De jarige lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pablo Annys pakt uit met een ‘Plan B’ voor Brugge: “De keuze voor de Bruggeling is duidelijk: ofwel kiest men voor een burgemeester waarvan men niet weet of hij nog 2 jaar, 4 jaar of 6 jaar zal doen, ofwel kiest men voor een burgemeester voor de lange termijn! Ik word vandaag 50, dus ik heb nog een lange weg te gaan”. De komende twee weken belandt deze verkiezingsfolder in alle Brugse brievenbussen.

Ruim 600 partijgenoten verzamelden vrijdagavond in Het Entrepot in de Brugse binnenhaven. Uittredend schepen Pablo Annys (Vooruit) stelde er ‘Plan B’ voor: een plan met een boost voor een ‘beter’ Brugge. Na de succesvolle Vlaamse en federale verkiezingen toonde Pablo Annys zich euforisch:

Ambitie

“Het was onze ambitie om de leider op links te worden en groter te zijn dan de CD&V, wat duidelijk gelukt is in Vlaanderen. Naast een Conner effect kunnen we in West-Vlaanderen trouwens ook spreken van een Melissa effect. Ook in Brugge gaat Vooruit erop ‘vooruit’, voor de Vlaamse verkiezingen meer dan 5 procent. We zijn met 19 procent van de stemmen net niet de grootste partij in Brugge.”

“Ik ben dan ook zeer tevreden en vooral dankbaar. Onze militanten en kandidaten hebben het beste van zichzelf gegeven de voorbije weken. Vergeleken met alle Brugse politici behaalde ik de meeste voorkeurstemmen heb in Brugge. Maar dat persoonlijk resultaat is niet zo belangrijk, wel het team resultaat. Vooruit is trouwens in Brugge beduidend sterker dan CD&V, dat slechts 15 procent van de stemmen binnen rijfde. Dat opent perspectieven voor oktober om ook hier in Brugge de grootste partij te worden!”

Kandidaat-burgemeester

Door zich openlijk te ‘outen’ als kandidaat-burgemeester gaat Pablo Annys rechtstreeks de strijd aan met zittend burgemeester Dirk De fauw, met wie hij nochtans de voorbije zes jaren samen Brugge bestuur heeft. Vanwaar die aanval? Pablo Annys: “Brugge heeft nood aan een burgemeester die 100 procent sociaal is en 100 procent ondernemend, Brugge gaat er pas op vooruit als iedereen erop vooruitgaat.”

“Brugge gaat er pas op vooruit als iedereen erop vooruitgaat”

“Als schepen van sociale zaken, werk en ondernemen heb ik mij de voorbije ze jaar ingezet voor alle Bruggelingen, van zij die het moeilijk hebben tot de ondernemer. Ik ben trots op mijn parcours en ben er dan ook klaar voor! Met mijn boek Brugge met ballen, een pleidooi voor meer durf en ambitie in Brugge ben ik de voorbije twee jaar met meer dan 7000 Brugse gezinnen in dialoog gegaan, samen maken we de stad van de toekomst.”

Drie legislaturen

“De keuze voor de Bruggeling is duidelijk: ofwel kiest men voor een burgemeester waarvan men niet weet of hij nog 2 jaar, 4 jaar of 6 jaar zal doen, ofwel kiest men voor een burgemeester voor de lange termijn! Ik word vandaag 50, dus ik heb nog een lange weg te gaan, waarom geen drie legislaturen?”, lacht Pablo Annys.

“Brugge verdient een burgemeester voor de lange termijn met een visie op de toekomst van onze stad. Vooruit heeft een sterk plan om beleid te voeren in Brugge, in alle Buurten van A tot Z, van Assebroek tot Zeebrugge. Een plan een derde stad van Vlaanderen waardig, met meer dan 600 resoluties”, aldus de rebellerende Brugse schepen.

Drie speerpunten

Het Plan B van Vooruit Brugge bevat drie speerpunten. Pablo Annys: “Een betaalbaar Brugge waar iedereen kan wonen, zonder discriminatie. Woningen dienen om erin te wonen, niet om eraan te verdienen. Meer betaalbare woningen dus voor zowel jongeren, alleenstaanden, gezinnen als onze ouderen.”

“Een Brugge waar we zorg dragen voor iedereen, van jong tot oud. Een sociaal beleid dat we verder versterken voor elke Bruggeling. Met een sterke publieke zorg, van onze kinderopvang, woonzorg-centra tot ons sterk publiek ziekenhuis, het AZ Sint-Jan.”

“Tenslotte een bereikbaar Brugge. Op vlak van mobiliteit heeft Vooruit altijd de kar getrokken. Het wordt tijd dat we terug voorloper worden, met veilige woonwijken in onze deelgemeenten, een autovrije en autoluwe binnenstad en forse investeringen in nieuwe fiets- en voetpaden”, besluit Pablo Annys.

Catcher en schooldirectrice

Tijdens de meeting met optredens en dj’s werden de 47 kandidaten van Vooruit Brugge voor de verkiezingen van 13 oktober voorgesteld. Enkele opvallende feiten. Gemeenteraadslid Dolores David duwt de lijst, catcher Bernard Vandamme staat op zeventien, ereschepen Yves Roose krijgt de zestiende plaats. Joke Knockaert, de directeur van het VTI Zeebrugge prijkt op vijf.

De top van de lijst wordt bevolkt door de uittredende schepenen en de pas verkozen volksvertegenwoordiger: Mieke Hoste (4), Mathijs Goderis (3) en Annick Lambrecht (2).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier