Oud-schepen stopt met politiek

V.l.n.r. Rik Dewanckele, Carine Decloedt en Frederiek Vermeulen. © Foto Coghe
Redactie KW

Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid Rik Dewanckele (59) zal geen kandidaat zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Na een politieke carrière van 18 jaar waarvan 12 als gemeenteraadslid en 6 als schepen neemt Rik afscheid van de actieve politiek. Hij blijft wel actief binnen CD&V8480 en zal de ploeg steunen. Hij geeft de fakkel door aan Carine Decloedt (55).

Na 18 jaar actief geweest te zijn in de gemeentepolitiek, blikt Dewanckele tevreden terug.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op wat ik voor onze mooie gemeente heb kunnen doen. Ik heb even getwijfeld om opnieuw op de lijst te staan, maar weet goed wat een mandaat vergt van een mens.”

“Ik heb daarom beslist om zelf niet meer actief kandidaat te zijn, maar de ploeg te blijven steunen achter de schermen.”

Frederiek Vermeulen, lijsttrekker van CD&V8480, voegt toe: “Het doet altijd pijn om een sterkhouder te moeten laten gaan. Rik is misschien niet de man van het grote woord, maar heeft als gemeenteraadslid en zeker ook als schepen heel wat kunnen betekenen voor de inwoners van Ichtegem. Het is tekenend voor Rik dat hij dat ook de komende jaren zal blijven doen in het bestuur en het team zal blijven steunen.”

Energie

De plaats van Rik zal worden ingenomen door Carine Decloedt. Carine is de weduwe van wijlen Ivan Tolpe en heeft drie kinderen: Gianni, Kelly en Kevin. Samen met Renaat runt ze een landbouwbedrijf in Eernegem. Ze is heel actief in het verenigingsleven en in haar weinig vrije tijd houdt ze van lopen en fietsen.

“Ik haal energie uit het helpen van mensen en kijk dan ook uit om mij samen met het team van cd&v8480 in te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Er zijn twee zaken die mij heel na aan het hart liggen. Eerst en vooral wil ik een stem zijn voor de mensen met een beperking en zorgen dat onze gemeente de komende zes jaar toegankelijker wordt.”

“Daarnaast zal ik mij altijd blijven inzetten voor het versterken van het platteland en onze land- en tuinbouwers, zodat ook zij kunnen blijven ondernemen in onze gemeente.” (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier