Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Dominique Gillet-Wolter Hofmans stelt zich niet opnieuw kandidaat maar steunt Sander Loones. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.

In oktober 2018 haalde Dominique 800 voorkeursstemmen op de lijst van Koksijde Vooruit, wat haar een zitje als gemeenteraadslid op de oppositiebanken opleverde. Het bleek echter niet al te best te boteren tussen het partijbestuur en Dominique. In 2019 besloot ze verder te gaan als onafhankelijk oppositieraadslid. In haar interpellaties joeg ze meermaals vooral burgemeester Vanden Bussche en schepen Dirk Dawyndt tegen zich in het harnas met haar kritische commentaar op het beleid.

Zo nam ze het op voor de tweedeverblijvers omdat ze een te hoge belasting op hun tweede verblijf zouden moeten betalen. De ingediende bezwaarschriften zouden er volgens haar wel eens kunnen toe leiden dat door een juridische beslissing de belastinginkomsten drastisch zouden kunnen dalen en de al enorme gemeentelijke schuldenlast nog meer zou kunnen stijgen. Dominique nam het ook op voor de bewoners die protesteerden tegen de uitkijktoren op de Hoge Blekker. Tot grote ergernis van de burgemeester werd het project afgevoerd.

Dominique reageert echter: “Ik meen oprecht dat ik de kiezers heb vertegenwoordigd in onze gemeenschappelijke zucht naar een rechtvaardiger gemeentebeleid. De talrijke moeizame inspanningen die ik leverde aangaande stedenbouw en de bescherming van ons patrimonium werden te vaak genegeerd door de lokale overheid die de voorbije zes jaar aan de macht was. Maar problemen van 30 jaar ver kunnen niet in een vingerknip worden opgelost: het is hoog tijd voor een dringende en grondige vernieuwing! Al mijn werk zal niet vergeefs zijn geweest als de kiezer op 13 oktober het vertrouwen hernieuwt en Sander Loones als kandidaat-burgemeester steunt. We hebben zes jaar samen in de gemeenteraad gezeteld en ik heb hem leren kennen als iemand die bekwaam is om onze gemeente te besturen.”